Resum de LH en Joc Reproduir video

26/07/2021 Resum de LH en Joc

Resum de LH en Joc

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 26/07/2021

  26/07/2021

  Resum de LH en Joc

  Resum de LH en Joc

 • Video: 24-07-2021

  24-07-2021

  Resum de L'Informatiu del 19 al 23 de Juliol

  Resum de L'Informatiu del 19 al 23 de Juliol

 • Video: 23-07-2021

  23-07-2021

  De Barri en Barri - Collblanc

 • Video: 23-07-2021

  23-07-2021

  En Primera Persona - La història de Mathias i la seva tribu

 • Video:

  Informatiu 23-07-2021

 • Video: 23/07/2021

  23/07/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Carme Calvente, resp At. Ciutadania gerència Metropolitana Sud

 • Video: 22-07-2021

  22-07-2021

  Informatiu 22-07-2021

 • Video: 22/07/2021

  22/07/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Montse Estruch, cap de la comissaria de Mossos d'Esquadra a L'H

 • Video: 21-07-2021

  21-07-2021

  Aula L'H 21 juliol - El programa de joves emprenedors als instituts de L'H

El festival 48h Open House inaugura mostra itinerant sobre arquitectura

L'exposició es podrà veure a l'Auditori Barradas del 21 de desembre al 22 de gener

Lleuger descens de les dades Covid a L'H

Tot i així els índexs segueixen molt alts amb gairebé 2.000 nous contagis

CCOO alerta que milers de joves es queden sense plaça d'FP en primera opció

A L'Hospitalet hi ha hagut aquest curs 4.251 alumnes matriculats

El Jazz d'Andreu Pitarch Quartet encisa el Parc de Bellvitge

El Summer Experience encara la recta final amb les darreres activitats programades

Inaugurada la nova estació Ernest Lluch de l'L5 del Metro

El president Aragonès i l'alcaldessa Núria Marín, els primers viatgers

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 14. 07. 2021

L'aula d'acollida d'estiu rep 130 joves nouvinguts a L'Hospitalet

L'objectiu és millorar les competències en català i donar a conèixer la ciutat als participants

L'Ajuntament de L'Hospitalet posa en marxa el programa educatiu 'Aules d'acollida d'estiu', amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Dirigit a infants i joves de 10 a 16 anys, té per objectiu facilitar l'adaptació a l'escola d'aquells que acaben d'arribar d'altres països i s'han incorporat a l'escola o ho faran al setembre. 

A través de jocs i amb classes a l'aula, es pretén que els 130 nens i joves inscrits coneguin la llengua catalana així com és el sistema educatiu, la cultura i la ciutat. Joves que sols porten entre un i dos anys a l'Hospitalet i que amb la pandèmia, han perdut espais de socialització i aprenentatge.

Pau Gil és la coordinadora de l'aula, explica que enguany s'ha ampliat a més alumnat, ja que habitualment es dirigia a alumnes amb un any a Catalunya. Amb les restriccions per la Covid-19, s'ha volgut arribar a aquells joves que fa dos anys que són al territori, ja que "amb l'estat d'alarma i les limitacions, calia donar una resposta més àmplia". Per Gil "el fet de no poder crear vincles forts i no conèixer gent diversa és un hàndicap, i aquest espai és per generar xarxes i que sentin més propi l'Hospitalet".

Uns joves que es mostren proactius i amb moltes ganes d'aprendre i recuperar temps perdut, tal com assenyalen des de Cultura Tretze, entitat que gestiona l'Aula d'acollida d'estiu. Paula Neiro és membre de l'equip educatiu i ha destacat la resposta molt positiva dels nens i joves i ho atribueix, entre altres factors, al fet que "durant l'any no han pogut socialitzar i es nota que tenen moltes ganes".

Dificultats que han patit durant el curs i a la seva vida quotidiana i que volen superar. Gloria Mordán fa dos anys i mig que viu a L'Hospitalet d'ençà que va arribar de la República Dominicana. Explica que aquest any i escaig de pandèmia ha estat "una mica difícil, ja que no es podia sortir de casa i no podia veure als companys de l'institut", una situació que comparteix amb Robinho Guijamano, que té onze anys i sols fa un any que viu a L'Hospitalet. Es mostra molt content per participar i sobre la dificultat d'aprendre català afirma que "si ho veus amb mirada positiva i amb esforç, s'aprèn".

I és que conèixer i practicar el català i descobrir l'Hospitalet en un context lúdic, fet que els mateixos joves valoren molt positivament. Owen Barreto, té setze anys i va arribar a l'Hospitalet fa just tres anys. Reconeix que el confinament va ser dur, però que a poc a poc s'hi va acostumar, tot i que "aprendre l'idioma es va complicar, amb les teleconferències i les classes en línia". Afirma que gràcies a l'aula d'estiu ha descobert racons molt bonics de la ciutat per passejar-hi.

Diane Vargas és el segon cop que participa. El primer cop va ser en 2019, quan feia poc que era a l'Hospitalet. Explica que s'ha fet voluntària del projecte per "millorar el seu català i ajudar als altres a poder aprendre". Un cas similar al d'Alexis Caicedo, colombià de divuit anys i que en fa dos i mig que viu a L'Hospitalet. Reconeix que tot el període de confinament va ser molt trist i que s'ha fet més difícil fer amics o practicar el català. Per això, aquest estiu ha tornat a participar en l'aula d'acollida d'estiu, "per millorar el seu català i conèixer més coses de la cultura i de la ciutat".

L'aula d'acollida té el suport econòmic del Pla de Millora d'Oportunitats Educatives i se suma a tres programes que fa l'Ajuntament al llarg de l'estiu, per promoure la igualtat d'oportunitats.