Resum de LH en Joc Reproduir video

26/07/2021 Resum de LH en Joc

Resum de LH en Joc

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 26/07/2021

  26/07/2021

  Resum de LH en Joc

  Resum de LH en Joc

 • Video: 24-07-2021

  24-07-2021

  Resum de L'Informatiu del 19 al 23 de Juliol

  Resum de L'Informatiu del 19 al 23 de Juliol

 • Video: 23-07-2021

  23-07-2021

  De Barri en Barri - Collblanc

 • Video: 23-07-2021

  23-07-2021

  En Primera Persona - La història de Mathias i la seva tribu

 • Video:

  Informatiu 23-07-2021

 • Video: 23/07/2021

  23/07/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Carme Calvente, resp At. Ciutadania gerència Metropolitana Sud

 • Video: 22-07-2021

  22-07-2021

  Informatiu 22-07-2021

 • Video: 22/07/2021

  22/07/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Montse Estruch, cap de la comissaria de Mossos d'Esquadra a L'H

 • Video: 21-07-2021

  21-07-2021

  Aula L'H 21 juliol - El programa de joves emprenedors als instituts de L'H

El festival 48h Open House inaugura mostra itinerant sobre arquitectura

L'exposició es podrà veure a l'Auditori Barradas del 21 de desembre al 22 de gener

Lleuger descens de les dades Covid a L'H

Tot i així els índexs segueixen molt alts amb gairebé 2.000 nous contagis

CCOO alerta que milers de joves es queden sense plaça d'FP en primera opció

A L'Hospitalet hi ha hagut aquest curs 4.251 alumnes matriculats

El Jazz d'Andreu Pitarch Quartet encisa el Parc de Bellvitge

El Summer Experience encara la recta final amb les darreres activitats programades

Inaugurada la nova estació Ernest Lluch de l'L5 del Metro

El president Aragonès i l'alcaldessa Núria Marín, els primers viatgers

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 07. 07. 2021

Activitats d'estiu a la ciutat per afavorir la inclusió social

S'ofereixen activitats a l'aire lliure, aules d'acollida i prevenció en salut mental

L’Ajuntament ha posat en marxa aquest estiu quatre programes de suport educatiu que es faran fins al 31 d’agost per promoure la inclusió social i la igualtat d’oportunitats. Es fan en el marc dels plans d’entorn i del Pla de millora d'oportunitats educatives (PMOE) del Departament d’Educació de la Generalitat, que destina mes de 243.000 euros a aquestes activitats.

Aquest curs, el PMOE ha fet una dotació extraordinària de recursos als centres educatius i als ajuntaments amb mesures per impulsar i promoure el treball en xarxa, la coordinació i el lideratge de l’administració local a través dels plans educatius d'entorn. En total, al curs 2020-2021 ha destinat a L’Hospitalet 650.000 euros per als tallers de reforç educatiu, les activitats d'estiu i el suport al pla d'absentisme escolar de la ciutat.

David Quirós, tinent d’alcalde d’Educació i Cultura, ha assenyalat que “amb aquesta injecció de diners per part del Departament d’Educació a l’Ajuntament, posem els recursos el més ràpidament possible a disposició de les entitats i iniciatives que més ho necessiten a la ciutat. El que esperem a partir d’ara és que aquests recursos es mantinguin pel proper curs, i que es consolidin a la nostra ciutat”.

Les activitats d’estiu les desenvolupen entitats de la ciutat que treballen en l’àmbit de la infància i l’adolescència, amb les quals s’han establert convenis de col•laboració. Totes es fan seguint les mesures de prevenció establertes en cada moment pel PROCICAT.

Espais oberts per un estiu enriquit

Aquesta activitat es realitza amb AE Ítaca, que es desenvoluparà a sis espais de la ciutat, un per cada districte, cada dia de la setmana durant els mesos de juliol i agost. L’objectiu és oferir una proposta d’activitats extraescolars de qualitat, diversa i equitativa; contribuir a l’èxit educatiu d’infants i joves, i desenvolupar territorialment una perspectiva d’educació a temps complet. A més, es vol potenciar el vessant social dels espais educatius; fomentar la participació activa dels col•lectius d’infants i joves; consolidar el sentiment de pertinença amb el territori; promoure el civisme i la convivència, i oferir espais de socialització a la gent jove que ha patit de forma accentuada les restriccions a causa de la pandèmia.

Es desenvolupa en sis espais, un per cada districte de la ciutat: l’escola d’educació especial L’Estel-Can Bori (Districte I), Escola Santiago Ramón y Cajal (Districte II), Escola Paco Candel (Districte III), Espai Esportiu Cruyff Court - Jordi Alba (Districte IV), Escola Folch i Torres (Districte V) i Escola La Marina (Districte VI).

Aules d'acollida d'estiu

L’activitat es realitza amb l’entitat Cultura Tretze. Aquesta iniciativa ofereix un espai d’acollida, per als infants i els joves, de 10 a 16 anys, que acaben d’arribar d’altres països i s’han incorporat recentment a l’escola o que ho faran al setembre. D’aquesta manera es promou la inclusió social i la igualtat d'oportunitats a través d'un suport socioeducatiu adaptat a les necessitats individuals.

Aquesta iniciativa dona continuïtat a activitats realitzades altres estius, des de l’any 2006, però que en aquesta ocasió, amb el suport del PMOE, pot atendre més grups. Es farà fins al 30 de juliol, de dilluns a divendres, a l’Institut Jaume Botey.

Prevenció i suport en salut mental en el lleure estival

Totes les activitats d’estiu per a infants i joves, que es desenvolupen a la ciutat durant els mesos de juliol i agost, compten amb el suport de professionals de la psicologia, amb l’objectiu de fer un seguiment de salut mental, a través de la col•laboració establerta amb la Fundació Orienta.

El programa sorgeix després de constatar els efectes de la pandèmia en la salut mental d’infants i joves. Amb l’objectiu de poder prevenir i detectar situacions que vagin més enllà del malestar emocional, al juny s’ha ofert un curs de prevenció de salut mental a 200 monitors i educadors de lleure de la ciutat.

David Quirós, ha destacat que “aquesta pandèmia ens ha demostrat que l’afectació emocional va més enllà d'un malestar i hi ha conseqüències en aquest col.lectiu de joves i el que estem és reforçant els circuits i el coneixement d’aquesta possible problemàtica per poder intervenir. De fet, abans d’haver començat aquestes activitats s’han format a més de 200 joves, gràcies a la Fundació Orienta, perquè siguin capaços de detectar aquestes situacions de malestar emocional”.

Diversitat funcional

Tots els infants i joves amb diversitat funcional que participin en aquestes activitats comptaran amb recursos específics, amb el suport dels Serveis Socials municipals, per tal que hi puguin participar en igualtat amb la resta de companys.