L'Informatiu - 06-06-2023 Reproduir video

06-06-2023 L'Informatiu - 06-06-2023

L'Oficina Jove assessora per buscar feina a l'estiu

Els treballs més sol·licitats son d'atenció al públic i mosso de magatzem

'La Masia', millor curt de la cinquena edició del Filmserè

Entrega de premis a l'Auditori de Planeta

El grup de teatre Margarida Xirgu recupera "La filla del Carmesí", catorze anys després de l'estrena

N'hem parlat a l'Entrevista de l'informatiu amb Joan Soto, membre del grup

El Club Gimnàstica Artística L'H confia en mantenir-se a la màxima categoria

Fase final per evitar el descens a Alcoi (16, 17 i 18 de juny)

El partit Gornal - Sporting Gavà, pendent del Comitè de Competició

Aquest dimecres se sabrà quan es juguen els cinc minuts restants

Montserrat Collado: "El trasplantament m'ha ensenyat a no pensar en el temps"

És la persona amb un fetge trasplantat més longeva de l'Estat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 29. 04. 2021

L'H acull una jornada sobre escoles de segona oportunitat

La ciutat compta amb el Centre Municipal de Formació i El Repartidor-Escola Restaurant

Torre Barrina acull la V Trobada Nacional d’Escoles de Segona Oportunitat on es reflexiona sobre l’abandonament escolar prematur que a Espanya se situa en el 16% dels joves de 18 a 24 anys i a Catalunya en el 17,4% lluny del 10% que ha marcat la Unió Europea. Aquesta taxa fa referència als joves que no reben formació i no tenen estudis secundaris postobligatoris.

Un fet que sovint genera situacions d’exclusió, ara agreujades per la crisi de la Covid i un atur juvenil del 40%. És per això que des de l’Associació Espanyola d’Escoles de Segona Oportunitat reclamen més recursos i reconeixement de les administracions.

En aquest sentit, la seva presidenta i també directora general de la Fundació el Llindar, Begoña Gasch, demana "polítiques i mecanismes jurídics que ens reconeguin i garanteixin la nostra estabilitat financera, així com poder ser complementaris en el mapa educatiu del país".

Les escoles de segona oportunitat són una resposta per a joves de 18 a 24 anys que no reben formació o que no tenen estudis secundaris postobligatoris. Tenen acompanyament personalitzat, itineraris de formació que s’adapten a ells i es fan aliances amb empreses per guiar el projecte de vida de cada jove tot afavorint el seu retorn o la inserció en el món laboral.

A través d’un vídeo enregistrat, la ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, ha destacat la col•laboració entre els centres i les empreses. Així, ha assegurat que "l'oferta formativa de les escoles de segona oportunitat és atractiva i flexible, participativa i innovadora, en un entorn d'aprenentatge motivador. El paper de les empreses és fonamental en el disseny i desenvolupament de les propostes eduactives i en l'adequació entre els interessos dels joves i les necessitats del mercat de treball". 

A L’Hospitalet hi ha dos centres que donen noves oportunitats als joves com són el Centre Municipal de Formació, amb més de 27 anys a la Carretera del mig i El Repartidor-Escola Restaurant, a la plaça del Repartidor.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha destacat “els bons resultats dels dos centres de L’Hospitalet que ens impulsen a continuar endavant amb aquest model que ha demostrat ser vàlid, útil i indispensable per evitar que cap jove es quedi fora de la formació”.

La trobada està organitzada per l’Associació Espanyola d’Escoles de Segona Oportunitat, la fundació El Llindar, la Fundació Adsis, la Fundació Comtal, la Gentis, la Marianao i el Salesians Sant Jordi. L’Associació Espanyola d’Escoles de Segona Oportunitat aplega 43 centres que atenen 7.900 joves a tot l’Estat.