L’alcaldessa de L’Hospitalet Núria Marín ha dit davant els mitjans de comunicació que ha respost totes les preguntes que li han formulat les parts durant la seva compareixença davant el jutjat d’instrucció número 2 de L’Hospitalet. Marín aquest divendres hi ha prestat declaració durant aproximadament una hora en relació al cas del Consell Esportiu.

Núria Marín ha arribat sobre les 10.30h als Jutjats de L’H on estava citada a declarar davant la jutgessa Beatriz Faura que instrueix el cas de presumptes irregularitats comptables en les finances del Consell Esportiu de L’Hospitalet i la possible desviació de fons públics.

En acabat la seva compareixença en seu judicial, i a instàncies dels nombrosos mitjans de comunicació que s’hi han desplaçat fins la Ciutat de la Justícia, Marín ha fet un breu comunicat sense admetre preguntes. L’alcaldessa ha destacat que sempre ha actuat “sota la legalitat i assessorada jurídicament pels responsables municipals”. També ha deixat clar que confia en la justícia i en que “a partir de la meva declaració i de la resta d’investigats es puguin esclarir els fets que tenen relació amb el Consell Esportiu de L’H”. Per últim ha anunciat que en breu demanarà que s’arxivi la causa que li afecta. 

L’alcaldessa, que ha comparegut davant la premsa acompanyada del seu advocat, Fermín Morales, ha insistit que per respecte a la investigació judicial no respondria preguntes dels periodistes, i ha recordat que el més de desembre, després de ser interrogada per la UDEF, va anunciar la seva voluntat de prestar declaració en seu judicial, “cosa que he fet avui”. El seu advocat ha detallat que sol•licitarà l’arxiu de la causa contra la seva defensada un cop finalitzin les diligències encara pendents i també ha comentat que el bolcat del mòbil de l’alcaldessa no ha aportat “res rellevant a la causa”.

Més declaracions

El torn de declaracions d’avui davant el jutjat l’ha obert la cap del gabinet de l’alcaldia de L’Hospitalet, Montse Pérez, seguida del secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueres. La jornada de citacions l’ha tancat passat el migdia el tinent d’alcaldia Cristian Alcázar.

Gerard Figueres a la sortida del jutjat ha dit davant la premsa que la part relativa a les subvencions que el Consell ha rebut de la Generalitat està “ben justificada” i ha defensat els mecanismes de supervisió del seu departament a l’hora de concedir fons públics a entitats. Figueras diu que no veu cap entrebanc perquè Consell Esportiu pugui seguir rebent assignacions de la Generalitat.

De la seva banda, Cristian Alcázar, ha abandonat els jutjats passades les 13.30h sense fer cap declaració.