L'Informatiu - 01-06-2023 Reproduir video

01-06-2023 L'Informatiu - 01-06-2023

L'AECS L'H signa la millor temporada de la seva historia

Classificades per a la final de la Copa Catalunya de futbol sala

Jugateques Ambientals als parcs de les Planes, Bellvitge i Can Buxeres

Parlem a l'Entrevista de l'Informatiu amb Núria Machuca, tècnica de promoció i conservació de l'espai públic de l'AMB

El guitarrista Juan Antonio Moya presenta "Idílico" a l'Auditori Barradas

L'hospitalenc estrena dissabte el seu segon disc

L'equip femení de la FE L'H Atlètic de menys a més

Finalitza en 4a posició a la 2a Catalana

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 11. 02. 2021

Veïns del carrer Gasòmetre demanen que el futur Poliesportiu de Santa Eulàlia sigui més petit

Diuen que el nou projecte no és el que es preveia quan van adquirir els pisos

Els veïns del barri de Santa Eulàlia van decidir l’any 2019 en una consulta popular la ubicació del nou poliesportiu del barri. La plataforma de veïnes del carrer Gasòmetre, on s’ha de construir aquest equipament, demanen que es faci amb unes dimensions que respectin a les persones que viuen a la zona

El projecte de construcció del nou Poliesportiu de Santa Eulàlia no satisfà els veïns dels blocs contigus al solar. Lamenten que l’edifici del poliesportiu serà massa alt i que només tindrà una separació de 15 metres amb els habitatges del costat. Unes dimensions que, diuen, els traurà llum natural i que afectarà la privacitat de les seves llars.

El conflicte es fa encara més evident entre els veïns del bloc que dona al carrer Cooperativa, construït l’any 2008. Argumenten que el nou projecte difereix del que estava previst quan van adquirir els pisos. El Pla General Metropolità vigent aleshores preveia que l’equipament tingués una alçada tres vegades inferior i que ocupés només una part de la parcel•la. Josep Maria Reyné és membre de la Plataforma Veïnes del Gasòmetre i explica que “l’equipament estava plantejat com un edifici d’una planta i no ocupava tota la parcel•la”

Des d’aquesta plataforma, tot i que respecten el resultat de la consulta del 2019, demanen repensar el projecte. Així, proposen construir un poliesportiu més petit al Gasòmetre i, alhora, traslladar a d’altres espais algunes de les instal•lacions previstes en l’equipament i afirma Reyné “aprofitar per exemple la zona de Can Trinxet o bé portar les competicions al Gornal”

La Plataforma de Veïnes del Gasòmetre ha iniciat una campanya de recollida de signatures, i no descarta portar la qüestió als tribunals.