L'Informatiu - 25-01-2021 Reproduir video

25-01-2021 L'Informatiu - 25-01-2021

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 25/01/2021

  25/01/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Enric Álvarez, investigador del grup BIOCOM

 • Video: 25-01-2021

  25-01-2021

  L'Informatiu - 25-01-2021

 • Video: 23-01-2021

  23-01-2021

  Resum de L'Informatiu del 18 al 22 de Gener

 • Video: 22/01/2021

  22/01/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Núria Lozano, regidora grup municipal L'H En Comú Podem

  "La reformulació del PDU reconeix la manca de projecte de ciutat del PSC. Necessitem un diàleg de ciutat"

 • Video: 22-01-2021

  22-01-2021

  L'Informatiu - 22-01-2021

 • Video: 21-01-2021

  21-01-2021

  L'Entrevista - Francesc Belver, portaveu grup municipal del PSC

  "Seguirem el codi ètic del PSC. Estic convençut que l'alcaldessa no haurà de dimitir"

 • Video: 21-01-2021

  21-01-2021

  L'Informatiu - 21-01-2021

 • Video: 20-01-2020

  20-01-2020

  Aula L'H 20 desembre - Els efectes emocionals de la pandèmia en els infants. Parlem amb terapeutes de Baula

 • Video: 20/01/2021

  20/01/2021

  L'Entrevista - Antoni García, portaveu grup municipal d'ERC

  "Demanem a l'alcaldessa que dimiteixi. No pot haver cap ombra de corrupció al consistori"

L'Hospitalet relaxa els indicadors de la Covid, després de dos mesos de creixement sostingut

La pressió hospitalària segueix en augment malgrat la millora del ritme de contagis

L'hospital COVID de Bellvitge, a punt

Comptarà amb 48 boxes d'urgències i 64 llits

L'Hospitalet, segon territori econòmic de Catalunya

Juntament amb el Baix Llobregat, segons el darrer informe de conjuntura econòmica del Fòrum Empresarial

Guàrdia Urbana i Mossos aixequen 375 sancions per incompliments anti-Covid a L'H

La policia ha intervingut en dues festes aquest cap de setmana

Talls de trànsit aquesta setmana per obres a la calçada

Hi ha afectacions a les línies d'autobús M12 i LH2

Nous aspirants de Guàrdia Urbana comencen la formació a l'acadèmia de policia

Són 13 dones i 12 homes que han guanyat el darrer concurs oposició

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 23. 12. 2020

L'Ajuntament es personarà com acusació en el cas del Consell Esportiu si és part perjudicada

Moció d'ERC aprovada per unanimitat on també es contempla crear una comissió d'investigació

A instància d’Esquerra Republicana, el Ple de desembre ha aprovat per unanimitat una moció on es demana que l’Ajuntament es personi com acusació particular davant l'obertura de judici pel cas del Consell Esportiu i sempre que les investigacions judicials apuntin el Consistori com a part perjudicada. Cris Plaza s'acomiada com a regidor.

El text presentat per ERC, que ha incorporat esmenes del PSC, demana a l'Ajuntament que obri una comissió d’investigació per estudiar la documentació del Consell Esportiu i per seguiment de la causa judicial. El text també inclou que l’Ajuntament es personi com a acusació quan processalment correspongui i sempre que se l’identifiqui com a part perjudicada per la presumpta comissió dels delictes investigats, amb l’objectiu de “defensar els interessos de la institució, de l’esport a la ciutat i dels ciutadans”.

Durant la presentació de la moció el portaveu republicà, Antoni García, ha estat contundent en demanar “un Ajuntament amb parets de vidre” i ha criticat l'alcaldessa Núria Marín per “mantenir un silenci còmplice durant sis mesos” en comptes de “donar explicacions, actuar amb transparència i depurar responsabilitats”. "Està en joc la credibilitat de la institució i de l'entitat", ha dit.

Pel que fa a Ciutadans, Rainaldo Ruiz, ha reafirmat la postura que ve defensant el seu grup des de l’inici del cas: “Exigirem dimisions i responsabilitats d'aquelles persones que siguin procesades. No abans”.

Des de LHECP, la portaveu Ana González ha demanat la dimisió de l’alcaldessa pel "descrèdit" que, segons consideren, aquest cas està deixant sobre la institució. “No pot exisitir cap ombra de corrupció sobre el govern de la ciutat ni sobre la institució”, ha dit. Recordem que aquest grup ha estat admès com acusació particular en aquest cas.

Per últim, Sònia Esplugas portaveu del PP ha dit no entendre com Núria Marín ha posat els seus càrrecs de partit a disposició del PSC per no perjudicar la formació i en canvi “no posa el seu càrrec com aldaldessa davant el Ple per no perjudicar la institució ni a la ciutat”.

De la seva banda, el portaveu socialista, Francesc Belver, ha recordat que l’alcaldessa ha convidat per carta tots els grups municipals a designar un representant per formar part de la comissió directiva del Consell Esportiu. “Ara tenen l’oportunitat de correponsabilitzar-se en la gestió de l’entitat i d’accedir a la informació”, ha dit. Tots els grups han acceptat la invitació excepte LHECP que ha declinat participar-hi.

La votació de la moció s’ha dut a terme sense la presència dels membres del Consistori investigats en aquest cas de pressumptes irregularitats ccomptablesen el Consell Esportiu. Recordem que fins a la data hi ha 15 persones investigades, entre elles l’alcaldessa Núria Marín i els regidors socialistes Cristian Alcázar i Cris Plaza, aquests dos en llibertat amb càrrecs. També ha abandonat la sessió durant el debat i votació d’aquesta moció el regidor socialista Jaume Graells, denunciant dels fets.

En el cas de Cris Plaza, seguint el que havia anunciat fa uns dies, ha fet efectiva la seva renúncia com a regidor en finalitzar el ple. Plaza ha agraït el suport dels companys del Ple i dels treballadors municipals. “La vida sigue”, ha dit en acomiadar-se.

Plaza serà substituït per Iman Aisa Abdellaoui, seguint la llista de la candidatura del PSC presentada a les passades eleccions locals i atesa la renúncia anticipada d’Àlex Porqueras. El detonant de la renúncia de Porqueras han estat informacions periodístiques que apunten possibles irregularitats en el pagament de l'edició d'un llibre sobre els 40 anys del Consell Esportiu, del qual n’és autor per encàrrec de l’entitat.

Altres mocions aprovades

El Ple ha aprovat, a proposta de LHECP i amb l’adhesió de Cs i PP, el text que exigeix al Departament d’Educació l’elaboració d’un estudi per conèixer les necessitats de renovació d’aire de totes les escoles de Catalunya i implementar, en el cas que sigui necessari, sistemes de ventilació mecànic, així com facilitar l’ocupació d’espais alternatius quan sigui necessari i promoure la realització d’activitats a l’exterior, quan les condicions climatològiques ho permetin.

També a iniciativa de LHECP el Ple ha donat suport a les persones afectades pel tancament de les clíniques Dentix a Catalunya.