L'Informatiu - 20-01-2021 Reproduir video

20-01-2021 L'Informatiu - 20-01-2021

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 20-01-2020

  20-01-2020

  Aula L'H 20 desembre - Els efectes emocionals de la pandèmia en els infants. Parlem amb terapeutes de Baula

 • Video: 20/01/2021

  20/01/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Antoni García, portaveu grup municipal d'ERC

  "Demanem a l'alcaldessa que dimiteixi, cal depurar totes les responsabilitats. No pot haver cap ombra de corrupció al consistori"

 • Video: 20-01-2021

  20-01-2021

  L'Informatiu - 20-01-2021

 • Video: 19/01/2021

  19/01/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Miguel García, portaveu grup municipal Ciutadans

  "Cal consens polític i pensar més en els ciutadans"

 • Video: 19-01-2021

  19-01-2021

  L'Informatiu - 19-01-2021

 • Video: 18/01/2021

  18/01/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Daniel López, biofísic UPC

 • Video: 18-01-2021

  18-01-2021

  L'Informatiu - 18-01-2021

 • Video: 16-01-2021

  16-01-2021

  Resum de L'Informatiu del 11 al 15 de Gener

 • Video: 15-01-2021

  15-01-2021

  Batecs 15 Gen. - EL MERCAT DE COLLBLANC

  Una tradició familiar

Sumem reclama que les bicicletes compartides només puguin aparcar a la calçada

Demanen que es doni compliment a la resolució de la Síndica

El gimnàs Elite Top Team busca alternatives a les restriccions amb entrenaments al carrer

Les mesures actuals suposen el quart tancament dels gimnasos des de l'inici de la pandèmia

L'AECS L'H es manté a la part alta de la 3a Divisió de futsal

Els de Sanfeliu volen assolir la permanència el més aviat possible

Obert el termini per optar a les beques de creació musical de les Cases de la Música

Les bandes poden presentar les sol•licituds fins al 15 de febrer

Comencen els treballs de poda de l'arbrat viari

Les tasques de manteniment arribaran aquest any a prop de 12.000 arbres

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 25. 11. 2020

El Ple demana intensificar les ajudes directes per sufragar el tancament d'activitats econòmiques

S'aprova crear la Taula de la Mobilitat Sostenible de L'H

El Ple de novembre, en l'apartat de mocions, ha aprovat reclamar a totes les administracions més ajudes directes per als sectors damnificats per la crisi que s'han vist obligats a tancar recentment. També ha aprovat convocar la Taula de la Mobilitat Sostenible i subscriure el compromís de L'Hospitalet amb la Carta de Ciutats Educadores, entre d'altres propostes dels grups municipals. 

A proposta del grup de Ciutadans, el Ple ha aprovat per unanimitat instar els governs de l’Estat, de la Generalitat i de la Diputació a intensificar plans de xoc per ajudar els sectors més damnificats per la crisi, com autònoms d’hostaleria, comerç i altres PIMEs que estan patint una devallada d’ingressos per l’aturada d’activitats arran de les restriccions de la segona onada de la pandèmia. El text també demana a l’Ajuntament, segons ha argumentat el regidor Rainaldo Ruíz, que "adopti urgentment mesures d’ajuda directa, amb recursos propis", adreçades als titulars dels establiments afectats, i canalitzi les altres ajudes que derivin dels ens supramunicipals.

També amb el mateix esperit de sufragar els efectes del tancament de la restauració, a proposta de LH En Comú Podem, s’ha aprovat demanar a la Generalitat un pla extraordinari de suport al sector de bars i restaurants, amb ajuts per pagar a proveïdors o nòmines i també demanat a l’Estat moratòries en el pagament de tributs per aquests autònoms.

Una altra proposta del grup de LHECP aprovada ha estat la moció per frenar la proliferació de les cases d'apostes. El text ha prosperat, però, parcialment.

A proposta d'ERC tiren endavant tres propostes. Parcialment s’han aprovat, d’una banda, el text que reclamava l’actualització del protocol municipal contra la violència de gènere, i d’altra banda, una moció sobre un nou model de mobilitat on només ha prosperat el punt que demanava convocar en el termini de dos mesos de la Taula de la Mobilitat Sostenible de L'Hospitalet. Dins aquesta taula estaran representats col·lectius, entitats i Ajuntament per consensuar i debatre les polítiques de mobilitat. Un dels punts rebutjats d'aquesta moció, fa referència a posar en marxa "un pla de talls de carrers mitjançant urbanisme tàctic". El regidor republicà Coque García ha criticat que l’equip de govern des del juliol hagi avançat poc en aquest sentit. De la seva banda, el tinent d’alcaldia de Seguretat, Pepe Castro, ha insistit que el pla de mobilitat vigent encara té recorregut i s’ha mostrat a favor de guanyar espais per als ciutadans a partir de mesures com el tall de carrers als trànsit rodat, però ha reconegut que "la ciutat té dèficits històrics molt complexes" que fan difícil avançar amb més i noves actuacions i que requereixen de finançament.

La tercera proposta d’ERC, aprovada íntegrament per majoria, ha estat la que reclama al Govern de l'Estat l'aturada dels desnonaments a través de l’aprovació d’una moratòria universal i indefinida, mentre s’allargui la pandèmia. El portaveu de ERC, Antoni García, ha rebut crítiques per part de la resta de grups per demanar a l’administració de l’Estat mesures sobre una matèria en que la Generalitat té competències. Garcia ha respost dient que "si tinguéssim les totes les competències ja haguéssim legislat en la moratòria universal dels desnonaments. Cal que l'Estat, que és qui pot legislar i té els recursos, ajudi als sectors afectats. Cal que totes les administracions facin més. Tot és millorable".

L'única moció presentada pel PSC ha tirat endavant per unanimitat i planteja subscriure el compromís de L'Hospitalet amb la Carta de Ciutats Educadores, que fa 30 anys va partir de la proposta dels municipis participants en el I Congrés Internacional de Ciutats Educadores, celebrat a Barcelona.

Segons el tinent d’alcadia d’Educació, David Quirós, L’H al llarg d’aquest temps ha impulsats accions i polítiques compromeses amb els valors de la ciutat educadora, on "l’educació transcendeix més enllà de l’escola". Quirós ha defensat que a "L’H tot educa", que l’educació és entesa com "el respecte a la vida i a la diversitat i a aprendre a escollir". També ha tingut un reconeixement especial als regidors d’Educació que han defensat aquests valors al llarg de tres dècades i en especial a Montserrat Companys, regidora d’Educació durant dos mandats entre el 1999 i el 2007.