L'Informatiu - 20-01-2021 Reproduir video

20-01-2021 L'Informatiu - 20-01-2021

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 20-01-2020

  20-01-2020

  Aula L'H 20 desembre - Els efectes emocionals de la pandèmia en els infants. Parlem amb terapeutes de Baula

 • Video: 20/01/2021

  20/01/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Antoni García, portaveu grup municipal d'ERC

  "Demanem a l'alcaldessa que dimiteixi, cal depurar totes les responsabilitats. No pot haver cap ombra de corrupció al consistori"

 • Video: 20-01-2021

  20-01-2021

  L'Informatiu - 20-01-2021

 • Video: 19/01/2021

  19/01/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Miguel García, portaveu grup municipal Ciutadans

  "Cal consens polític i pensar més en els ciutadans"

 • Video: 19-01-2021

  19-01-2021

  L'Informatiu - 19-01-2021

 • Video: 18/01/2021

  18/01/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Daniel López, biofísic UPC

 • Video: 18-01-2021

  18-01-2021

  L'Informatiu - 18-01-2021

 • Video: 16-01-2021

  16-01-2021

  Resum de L'Informatiu del 11 al 15 de Gener

 • Video: 15-01-2021

  15-01-2021

  Batecs 15 Gen. - EL MERCAT DE COLLBLANC

  Una tradició familiar

Sumem reclama que les bicicletes compartides només puguin aparcar a la calçada

Demanen que es doni compliment a la resolució de la Síndica

El gimnàs Elite Top Team busca alternatives a les restriccions amb entrenaments al carrer

Les mesures actuals suposen el quart tancament dels gimnasos des de l'inici de la pandèmia

L'AECS L'H es manté a la part alta de la 3a Divisió de futsal

Els de Sanfeliu volen assolir la permanència el més aviat possible

Obert el termini per optar a les beques de creació musical de les Cases de la Música

Les bandes poden presentar les sol•licituds fins al 15 de febrer

Comencen els treballs de poda de l'arbrat viari

Les tasques de manteniment arribaran aquest any a prop de 12.000 arbres

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 23. 11. 2020

La Setmana de la Solidaritat reflexiona envers la violència masclista

Sota el lema "Et crec, no estàs sola"

L’Espai de Ciutadania, juntament amb la Creu Roja I el suport de l’Ajuntament dedica un per segon any consecutiu la Setmana de la Solidaritat a la sensibilització al voltant de la violència envers les dones. Un conjunt d’activitats, enguany adaptades a les mesures de distanciament i fins al 30 de novembre, pretenen participar en la lluita contra aquesta xacra.

Amb el lema "Jo et crec, no estàs sola" comença la Setmana de la Solidaritat, jornada que se centra de nou en sensibilitzar la ciutadania de L'Hospitalet davant la violència masclista, dia que se celebra internacionalment el 25 de novembre. Aquest any, però, la pandèmia ha provocat que les activitats programades passin a realitzar-se en format streaming, sota el lema "No deixarem que el maltractament es confini a casa".

Tal com afirmen les entitats organitzadores, cal posar èmfasi en la necessitat d'implicar-nos en la lluita contra la violència de gènere i ara més que mai, ja que aquest problema s'ha vist agreujat a causa del confinament. Moltes dones maltractades s'han vist obligades a conviure amb els seus agressors i amb opcions de llibertat més limitades.

El manifest de la Generalitat d'enguany reivindica, per tant, la urgència "d'enfortir l'estratègia I el compromís comú" per fer front aquesta xacra. L'alcaldessa Núria Marín recolza aquestes declaracions afirmant que "Tenim encara molta feina per fer. Reitero el meu compromís per continuar impulsant polítiques feministes i igualitàries a la ciutat, que garanteixin les mateixes oportunitats a tothom".

Programació

La Setmana de la Solidaritat tindrà lloc des del dia 23 fins al 30 de novembre I comptarà amb el suport d'altres entitats de la ciutat, com ara equips esportius, biblioteques, centres culturals de la ciutat I mercats municipals, que també organitzaran activitats I difondran la causa.

Els actes comencen aquest dilluns, 23 de novembre, amb un recital poètic, a les 20 h, que es podrà seguir per streaming a través d'Instagram a @joventutlh.

El dimarts 24 de novembre tindrà lloc el monòleg "No solo duelen los golpes" de l'activista Pamela Palenciano, peça teatral adreçada l'alumnat d'Institut I què, basant-se en la seva pròpia experiència, pretén ajudar el jovent a detectar I defensar-se davant situacions masclistes. També es donarà la xerrada "Les violències masclistes durant la pandèmia, una mirada jurídica", que organitza el CAID, a càrrec de Mercè Claramunt, advocada especialitzada en diferents àrees del dret. A les 18 h es podrà seguir a través del canal YouTube de l'Ajuntament de L'Hospitalet.

El dimecres dia 25, en celebració del dia Internacional en contra de la violència de gènere, tindrà lloc l'únic acte presencial de la jornada amb la tradicional concentració I llegida del manifest per part de les principals associacions de dones de la ciutat d'avant l'escultura de l'Acollidora. L'acte no tindrà públic, però la retransmissió es podrà seguir a través de les xarxes socials de l'Ajuntament.

El mateix dia el grup de teatre jove de Plàudite Teatre PlaTea estrenarà la càpsula escència dirigida als centres educatius. En últim lloc, comptarem amb la retransmissió online de la pel·lícula "Las Inocentes" d'Anne Fontaigne amb un posterior col·loqui a les 18:30 h.

El diumenge 29 de novembre se celebrarà la masterclass online de defensa personal femenina dirigida per la fundació Akwaba I The Warriors. Cal reservar cita.

El dilluns 30 de novembre tindrà lloc la jornada formativa feminista "Els feminismes com a eines contra les violències masclistes", que s'emetrà en directe des de l'Espai Jove Ca N'Arús a càrrec de  l'Associació d'Estudiants de L'Hospitalet (AEL'H) i l'Associació Feminista Les Bruixes. , seguit de la xerrada sobre violència de gènere a càrrec del col·lectiu de  Mujeres P'alante "Tres Quarts per Cinc Quartsi, que es podrà seguir per streaming.

La ciutat s'involucra

Paral·lelament, s'ha proposat a la comunitat educativa de la ciutat que durant la Setmana de la Solidaritat l'alumnat en participi a través de la creació I difusió de cartells, dibuixos o reflexions relacionades amb la temàtica.

L'Àrea d'Esports també col·labora en la difusió de l'acte. Així, es farà promoció de la campanya abans de l'emissió diària de les classes d'activitat física del programa #LHEsportacasa a la Televisió de L'Hospitalet. També s'ha previst exhibir una pancarta de la Setmana de la Solidaritat en els partits de tres entitats esportives de nivell nacional. Dos s'han jugat el passat cap de setmana, el partit sènior masculí CB L'Hospitalet contra CB Tarragona i el partit del primer equip Centre d'Esports L'Hospitalet contra FC Barcelona B, mentre que també es mostrarà la pancarta el diumenge 29 de novembre, durant el partit sènior femení A CE Voleibol L'H contra CV Sant Cugat.

Dades de violència masclista

Les dades de violència masclista al país continuen considerant-se alarmants. Segons els informes trimestrals del Consell General del Poder Judicial, el jutjat de Violència contra la Dona de L'Hospitalet ha registrat un total de 787 casos penals durant els dos primers trimestres de l'any. Segons l'últim informe del CAI (Centre d'Atenció a la Dona) les dones ateses a L'Hospitalet entre gener i setembre estat 806.

A més, segons la Generalitat, fins ara s'han produït més de 9.000 denúncies per violència masclista en l'àmbit de parella a l'Àrea Metropolitana de Barcelona I han estat 9 les víctimes mortals.

Tal com afirma la Laura Garcia Manota, Regidora d'igualtat i polítiques LGTBI de L'Hospitalet, "tot i que a l'inici del confinament no notàvem que hi hagués un augment de trucades i això ens va preocupar. Per tant vam començar una companyia d'establiments segurs contra la violència masclista (...) Sí que hem tingut un augment de trucades, però el que hem intentat fer des de el CAI és un seguiment molt acurat de les dones via telefònica, per tal de poder saber en quina situació estaven i actuar en cas que fos necessari"

A banda d'això, el programa "d'Igual a Igual" arriba, per quart any, a 8 instituts de L'H amb la intenció de prevenir la violència de gènere entre els adolescents. La guàrdia urbana imparteix sessions telemàtiques a més de 4000 alumnes.

Pots consultar totes les activitats que s'han organitzat, aquí