L'Informatiu - 27-10-2020 Reproduir video

27-10-2020 L'Informatiu - 27-10-2020

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 27/10/2020

  27/10/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Eduardo Muñiz, investigador Banc de Sang

 • Video: 26/10/2020

  26/10/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Rosa Fiol, directora general AEBALL

 • Video: 24-10-2020

  24-10-2020

  Resum de L'Informatiu del 19 al 23 d'octubre

 • Video: 23/10/2020

  23/10/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Susana Jiménez, cap unitat Joc Patològic HUB

 • Video: 22/10/2020

  22/10/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Anna Simó, exmembre Mesa del Parlament

 • Video: 21-10-2020

  21-10-2020

  Aula L'H 21 d'octubre - La Xarxa Groga i l'inici de curs

 • Video: 21/10/20

  21/10/20

  Entrevista de L'Informatiu - Esther Soto, tècnica responsable del Cementiri Municipal

 • Video: 20/10/2020

  20/10/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Javier Tapia, subdirector mèdic Hospital de Bellvitge

 • Video: 19/10/2020

  19/10/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Sònia Pernas, oncòloga mèdica ICO

L'Ajuntament alerta d'una picaresca de cobrar per obtenir cita prèvia a les oficines municipals

Per fer gestions d'atenció presencial que en cap cas tenen un cost econòmic

Eduardo Muñiz :"El grup sanguini podria ser determinant en el risc d'infecció de Covid"

Parlem amb un dels investigadors de l'estudi que relaciona Covid i grup sanguini

L'esport amateur de la ciutat demana poder tancar a les 22h

El toc de queda de la Generalitat obliga els equipaments esportius a plegar a les 21h

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 16. 10. 2020

Els mercats setmanals de Bellvitge i la Florida es tanquen per fer front a la pandèmia

Noves mesures davant l'augment de casos de la Covid-19

L'Ajuntament ha adoptat mesures extraordinàries a través d'un decret de l'alcaldia, per fer front a la Covid-19 durant el període de vigència de la resolució de la Generalitat que va entrar en vigor la matinada d'aquest divendres. Així, mercats setmanals com els de Bellvitge o la Florida es tanquen i també els equipaments esportius municipals no supervisats.

Es tanquen al públic els parcs i jardins de titularitat pública i les àrees de joc infantils tancaran a les 20 hores. Els recintes on es desenvolupen activitats culturals d'arts escèniques i musicals, cinema o exposicions en centres culturals, el Centre d'Art Tecla Sala, la Fundació Arranz Bravo, el Teatre Joventut, el Barradas i similars tancaran a les 23 hores.

El decret fa que se suspengui la celebració presencial de congressos, convencions, fires i festes majors. Es limita el 50% l'aforament dels recintes on se celebren matrimonis civils i respectant sempre la distància mínima d'1,5 metres.

S'ajornen les competicions esportives a la ciutat durant la vigència d'aquest decret a excepció de les oficials estatals, intenacional i professional. Sí es permeten els entrenaments de dilluns a divendres d'acord amb els convenis subscrits amb l'Ajuntament per part de les entitats esportives tot complint amb les mesures sanitàries i d'accés a les instal·lacions esportives.

Se suspenen les activitats de restauració als locals i establiments de les instal·lacions esportives municipals i es limita al 50% l'aforament d'aquests equipaments esportius, sempre que estiguin supervisats, hi hagi control d'accés i es compleixin les indicacions dels plans del Comitè de Direcció del Pla d'Actuació del PROCICAT. També es tanquen les pistes poliesportives a l'aire lliure a l'espai públic, pistes de petanca, d'skate i similars.

Les noves restriccions per frenar la segona onada de la pandèmia ja han estat publicades pel Diari Oficial de la Generalitat i han entrat en vigor totes un cop rebut l'aval del TSJC. El sector més damnificat és el de la restauració i hostaleria que davant l’obligació de tancar veu en perill la continuïtat de molts negocis.

Repassem quines són les restriccions aprovades pel Procicat que s’han d’aplicar com a mínim 15 dies. Clica aquí

Bars i restaurants, resignats a tancar, però disconformes

Els bars i restaurants han baixat la persiana amb resignació i aquells que poden s’aferren a mantenir els negocis oberts per poder vendre menjar per emportar, una activitat sí permesa pel Procicat.

Des del Grup Restauradors LH es mostren resignats davant les mesures però argumenten que els serà difícil en sortir-se’n. Consideren que els ajuts anunciats pel Govern per mitigar el cop del tancament són insuficients i demanen també una moratòria d’impostos.

També des de la patronal de la petita i la mitjana empresa PIMEC, es mostren disconformes amb el tancament desl establiments de la restauraciói demanen mesures més graduals. En un comunicat, l'entitat recorda que els focus de contagis no s'estan produint principalment en l'àmbit laboral i demana que s'estableixin altres mesures i campanyes de conscienciació per disminuir l'activitat social.

Pel que fa als clients de bars i restaurants de L’H, hi ha opinions per a tots els gustos. Televisió de L’H ha recollit alguns testimonis.