Informatiu 23-07-2021 Reproduir video

Informatiu 23-07-2021

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 23-07-2021

  23-07-2021

  De Barri en Barri - Collblanc

 • Video: 23-07-2021

  23-07-2021

  En Primera Persona - La història de Mathias i la seva tribu

 • Video:

  Informatiu 23-07-2021

 • Video: 23/07/2021

  23/07/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Carme Calvente, resp At. Ciutadania gerència Metropolitana Sud

 • Video: 22-07-2021

  22-07-2021

  Informatiu 22-07-2021

 • Video: 22/07/2021

  22/07/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Montse Estruch, cap de la comissaria de Mossos d'Esquadra a L'H

 • Video: 21-07-2021

  21-07-2021

  Aula L'H 21 juliol - El programa de joves emprenedors als instituts de L'H

 • Video: 21-07-2021

  21-07-2021

  L'Entrevista de L'Informatiu 21 juliol - Mariona Sanfeliu, farmacéutica

 • Video: 21-07-2021

  21-07-2021

  L'Informatiu 21-07-2021

Roben dos llits de l'Hospital de Bellvitge

El sindicat CGT reclama més seguretat al centre

Prevenció i suport en salut mental en el lleure estival

Les activitats per a infants i joves de la ciutat compten amb el suport de psicòlegs

Segona jornada d'espectacles a Can Trinxet en l'homenatge a les 1.500 dones que hi van treballar

'Violetas' reivindica el paper de la dona en el circ, trencant estereotips i els rols de gènere

Com obtenir el certificat i el passaport de vacunació Covid?

Resolem aquests i d'altres dubtes a l'espai de l'Entrevista

L'Hospital General renovarà els seus quiròfans

Les obres comencen a l'agost i continuaran amb la sala de parts

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 14. 09. 2020

El curs de la Covid-19 arrenca amb una barreja de neguit i confiança

La comunitat educativa fa una crida a la prudència i la prevenció

El curs escolar 2020-2021 ha començat a L’Hospitalet amb més de 30.000 infants i joves que han tornat a classe després de mesos de ser-hi a casa i de rebre formació on-line i, per part de les famílies, amb neguit, però també confiança en les mesures preventives que han pres els centres educatius de la ciutat per evitar contagis de Covid-19. Hem copsat impressions a l’escola Pep Ventura, de Collblanc.

En aquest centre educatiu una bona estona abans de les 9 del matí ja hi havia famílies que havien portar la canalla a escola. Les entrades i sortides esglaonades, comprovar que la temperatura i la desinfecció de mans abans d’entrar formaran part del protocol al llarg de tot el curs.

La Samara Moyano ha portat la seva neta a escola “contenta, tranquil•la, feliç, amb molt d’ànim perquè crec que tot anirà bé. Al carrer sempre du la mascareta, així que a l’escola segur que també s’hi acostuma".

De la seva banda, la María José Bernal, ha explicat que ha portat la seva filla a escola amb “cert neguit perquè estic una mica des ubicada i no sé ben bé com anirà tot, però crec que a l’escola tenen la situació força controlada”.

A banda de mostrar cert neguit per la possibilitat que hi pugui haver contagis, les famílies que hem consultat també confien que les seves filles i fills se’n sortiran i s’adaptaran a la nova situació.

És el cas del José Miguel Jiménez, que ha indicat que “al cap i a la fi, son infants molt petits i això no els hi repercutirà gaire i segur que mica en mica ho aniran recuperant. En la mateixa línia, la Rocío Ramírez, ha admès que “em preocupa que ara puguin anar una mica més endarrerits, però no és res que sigui impossible”.

A les escoles de Primària, més de 20.000 infants d’entre 3 i 12 anys han tornat a classe, 9.600 d’entre 12 i 16 anys a l’ESO i més de 1.700 a Batxillerat. Grups estables que no entraran en contacte proper amb d’altres grups, més distància entre taules, cartells i senyalització d’itineraris i rentat de mans freqüent, son només algunes de les mesures preventives que s’hi aplicaran.

L’Ajuntament ha posat a disposició del departament d’Educació espais municipals com biblioteques, centres culturals i poliesportius, entre d’altres, perquè estigui a disposició de les escoles i instituts.

I a petició de les escoles, l’Ajuntament ha habilitat 28 parcs i espais oberts perquè les escoles puguin fer l’esbarjo i les classes d’educació física. L’acaldessa, Núria Marín, ha criticat que la Generalitat no se n’hagi encarregat d’aquesta qüestió. “Malgrat això, nosaltres ens hem posat en contacte directament amb les escoles, però crec que no és la fórmula, sinó que ho hagués hagut de centralitzar el departament d’Educació”, ha dit Marín.

Tot i això, en una visita a l'escola Joaquim Ruyra del barri de Les Planes, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha volgut agraïr a l'Ajuntament i als centres educatius la tasca que han dut a terme per poder començar el curs escolar amb garanties.

Així, Bargalló ha destacat que en aquest inici de curs hi ha hagut poques incidències, tot i que ha advertit que l'activitat lectiva es reprèn amb incerteses. En aquest sentit el conseller ha apel·lat a la responsabilitat a les famílies perquè les mesures de prevenció s'apliquin també fora de l'escola. Pel que fa als dubtes que la represa del curs ha generat en moltes famílies, Bargalló ha explicat que cal actuar amb empatia i convèncer que "els centres educactius són espais més segurs que el carrer i la millor escola sanitària on adquirir hàbits segurs".

A més, el conseller també ha destacat que "per primera vegada en una crisi el Departament d'Educació ha augmentat el nombre de professorat"; en concret a L'Hospitalet s'incorporaran 112 docents nous

Bargalló també ha parlat dels centres de més complexitat, com ara l'escola Joaquim Ruyra, dels quals ha dit que "ja s'han dotat de més recursos humans i s'hi faran aportacions econòmiques d'acord amb les propostes que facin els centres".

El primer dia del curs 2020-2021 s’hauria superat sense incidents destacables a la ciutat. Però sembla clar que la prevenció serà una constant per evitar contagis de Covid-19 a les aules i també que caldrà comprovar com funcionen els protocols sanitaris, en cas que es declari un possible brot.