Resum de L'Informatiu del 14 al 18 de setembre Reproduir video

19-09-2020 Resum de L'Informatiu del 14 al 18 de setembre

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 19-09-2020

  19-09-2020

  Resum de L'Informatiu del 14 al 18 de setembre

 • Video: 18/09/2020

  18/09/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Ana González, portaveu grup municipal L'H En Comú Podem

 • Video: 18-09-2020

  18-09-2020

  L'Informatiu - 18-09-2020

 • Video: 17/09/2020

  17/09/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Noemí de la Calle, diputada de Ciutadans al Parlament

 • Video: 17-09-2020

  17-09-2020

  L'Informatiu - 17-09-2020

 • Video: 16.09-2020

  16.09-2020

  Aula L'H 16 setembre - Entrevista al delegat d'Educació de CCOO a L'H, Carles Nadal

  I l'estudi Kids Corona de l'Hospital Sant Joan de Déu

 • Video: 16/09/2020

  16/09/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Cristina Torre, sec. acció sindical CCOO Catalunya

 • Video: 15-09-2020

  15-09-2020

  L'Informatiu - 15-09-2020

 • Video: 15/09/2020

  15/09/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Sonia Esplugas, portaveu grup municipal del PP

EL CB L'Hospitalet acusa les baixes i perd davant El Prat (61-81)

El partit es va decidir en el segon quart, gràcies al rebot i al joc interior

Detinguts tres responsables d'una entitat cannàbica per vendre marihuana a menors

Operació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de L'Hospitalet

Última oportunitat per investigar el cas Pedro Álvarez

Si no hi ha cap novetat, els fets quedarien prescrits a finals d'aquest any 2020

L'Hospitalet serà present en una prova pilot amb la implantació de sensors mòbils en bicicletes

L'AMB participa en un projecte europeu per mesurar la qualitat de l'aire

La faceta de Carlos Saura com a fotògraf, al descobert

L'exposició que es fa al Centre d'Art Tecla Sala forma part del Barcelona Gallery Weekend

Ana González: "L'Ajuntament ha d'apostar per un parc d'habitatge públic de lloguer social"

La portaveu de L'H en Comú Podem a l'espai de L'Entrevista de l'informatiu de TV de L'H

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 17. 07. 2020

S'obre un nou skatepark al Gornal

S'ha construït al costat del Poliesportiu Municipal del barri

Un nou skatepark és obert a la ciutat per gaudi de tots els aficionats als esports urbans. Està situat al barri del Gornal en l’illa situada entre els carrers de Can Trias, Narcís Monturiol i Aprestadora. Les obres van començar ara fa set mesos i el pressupost total puja als 117.000 euros.

El nou skatepark té tres espais amb una zona bowl, street i quarter amb rampa perquè els usuaris puguin realitzar els diferents exercicis propis d’aquest esport urbà. També pot servir de pista d’iniciació a les diferents pràctiques sobre rodes com ara els monopatins, els scooters que tenen manillar, les bicicletes i els patins. "Hem guanyat un espai per l'skate molt important per a la ciutat", ha explicat el tinent d'alcade d'Espai Públic, Cristian Alcázar. 

La nova instal•lació ocupa una superfície total de 635 metres quadrats, dels quals 579 són zona polivalent on poder patinar en un rectangle de 44 metres de llarg per 13 d’ample que té escales, plataformes, baranes i plans inclinats adaptats als practicants d’aquest esport.

Pe millorar la seguretat hi ha un reglament d’ús que impedeix que els menors de 10 vagin sols a aquesta instal•lació ja que hauran d’anar acompanyats d’un adult. També es recomana l’ús de proteccions pròpies com ara el casc, genolleres, colzeres i canelleres i no es permeten elements aliens a aquest esport que puguin causar danys a persones o estructures.

Aquest skate havia estat reclamat pels aficionats d’aquesta modalitat esportiva urbana i el projecte s’ha tirat endavant amb la seva participació i la dels membres de l’Associació de Veïns del Gornal. Tot plegat per intentar fomentar les activitats lúdiques, recreatives, educatives i de socialització. "El vam treballar amb els veïns i veïnes que són aficionats a aquests esports i ens van fer els comentaris per poder fer un bon skatepark", ha afegit Alcázar.

Encara queden alguns petits detalls per acabar l'obra, com el canvi de la il·luminació, però tot i així, l'skatepark s'omple cada tarda d'infants i joves no només del barri, sinó de tota la ciutat o fins i tot de patinadors d'altres municipis que s'apropen per provar la nova instal·lació.

Tot i que el projecte va endarrerir-se perquè cap empresa es va presentar a la licitació inicial, des de l'Associació de Veïns Gornal estan satisfets amb el resultat. "Per fi el projecte que vam iniciar fa quatre anys ha tingut resultat. Estem molt contents amb la bona acollida que està tenint", ha explicat Antonio Yañez, president de l'entitat.

Aquest nou skatepark se suma al que ja va obrir l'any 2011 al parc de la Cabana i ja se n'ha projectat un altre al parc de la Torrassa.

Urbanització de l'entorn

Pel que fa a la urbanització dels terrenys annexos al skatepark, el tinent d'alcalde Cristian Alcázar ha explicat que s'hi farà l'obra definitiva de les pistes petanca "que ara estan fetes de forma provisional"

També ha apuntat que hi ha una proposta per fer unes pistes de pàdel i una sala per al Twirling. A més, s'està treballant amb el Departament d'Educació per cobrir una de les dues pistes de l'Escola Gornal perquè en puguin fer ús les entitats del barri. "Així podrà ser un espai per a la pràctica esportiva per cobrir la demanada d'entitats que ho necessiten".

Per la seva banda, l'Associació de Veïns Gornal apunta que la passada legislatura es va aprovar un projecte que recollia la construcció d'un aparcament pels usuaris del Gornal Activa i del poliesportiu i d'unes pistes de futbol sala i de basquet amb l'objectiu de convertit aquesta zona en un espai d'activitat esportiva per als veïns. "Esperem que mantinguin el que van prometre", ha afirmat Yañez.