El primer establiment de Botiga Amiga a L’Hospitalet s’ha obert al carrer Prat de la Riba, 274, al barri del Centre. Botiga Amiga és una xarxa d’establiments comercials de roba, sabates i complements de caràcter social i solidaris. Es tracta d’un espai que afavoreix la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social, alhora que treballa per al reciclatge i la reutilització de roba.

Aquesta nova botiga arriba com un local de consum sostenible basat en un model d’economia circular: recuperant i reutilitzant productes de primera i segona mà. D’aquesta manera, els clients compren roba, sabates i/o complements en qualsevol Botiga Amiga i alhora col•laboren en un projecte social i mediambiental.

La Maria Rosa Jané, dependenta del local, fa un any que treballa a la Botiga Amiga, va venir de Veneçuela on també es dedicava al món de la moda. Per a ella “aquesta iniciativa es una molt bona oportunitat per poder inserir-se de nou en el món laboral”.

Botiga Amiga, és una iniciativa social de Formació i treball, que té com a objectiu desenvolupar programes de formació i inserció laboral per a col.lectius vulnerables. Raquel Morata, coordinadora de botigues, ha explicat que “tots els beneficis obtinguts per la venda d’aquests productes es destinen íntegrament a programes de formació”. A la botiga es pot trobar tant roba de segona mà com peces donades per grans i petites empreses de moda.

Botiga Amiga és una cadena d’establiments de moda social, sostenible i solidària; el seu projecte tèxtil s’emmarca dins del programa Moda de Cáritas Espanya. L’any 2019 més de 400 persones van aconseguir inserir-se de nou al món laboral gràcies aquesta iniciativa.