Ja és estiu als Mitjans de L'Hospitalet Reproduir video

31-07-2020 Ja és estiu als Mitjans de L'Hospitalet

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 15-11-2019

  15-11-2019

  Batecs 15 Nov. - DESPRÉS DEL TIRSA (present i futur de la cocteleria)

  Amb el bàrman Manel Tirvió

 • Video: 08-11-2019

  08-11-2019

  Batecs 8 nov - "EL MERCAT DE BELLVITGE" la cita dels divendres

  Menys venedors però mateixos costums

 • Video: 25-10-2019

  25-10-2019

  Batecs 25 Oct. - LA VILA VELLA (els secrets del passat)

  Amb dos hospitalencs molt apassionats per la història de la ciutat

 • Video: 18-10-2019

  18-10-2019

  Batecs 18 octubre. - CONVIURE AMB ANIMALS (em dona felicitat). Amb la Judith del Olmo, fundadora de Gats L'H

 • Video: 25-07-2020

  25-07-2020

  Resum de L'Informatiu del 20 al 24 de juliol

 • Video:

  Batecs 24 Jul. - SUPERACIÓ I COMPROMÍS els millors moments del Batecs

 • Video: 24/07/2020

  24/07/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Clara Prats, biofísica Universitat Politècnica de Catalunya

 • Video: 23-07-2020

  23-07-2020

  L'Informatiu 23-07-2020

 • Video: 22-07-2020

  22-07-2020

  Ple Municipal juliol 2020 (3) - Mocions Cs, L'He en Comú Podem i PP

Els Mossos detenen quatre menors que podrien estar relacionats amb la mort d'un home aquest mes de juny a L'H

Els autors van atracar la víctima amb violència, provocant el cop al cap que el va matar

El govern espanyol prohibeix fumar al carrer si no es pot respectar la distància de seguretat

També s'ordena el tancament de discoteques, bars de copes i sales de ball a tot l'estat

Tres lectures estiuenques per rellegir

La llibreria Re-Read ens recomana llibres de fons per descobrir o bé rellegir durant l'estiu

La Generalitat presenta el protocol dels centres educatius davant la Covid-19

Quan hi hagi casos positius es confinarà tot el grup d'alumnes i se'ls farà el test PCR

L'ICO coordina un estudi amb pacients amb càncer de pàncrees de 12 hospitals de l'estat

La investigació demostra que el tractament amb quimioteràpia millora la seva qualitat de vida

El César, un nen amb una malaltia degenerativa, pendent dels tribunals per poder rebre tractament

El CatSalut i l'Hospital Sant Joan de Déu van recórrer la sentència que els obligava a subministrar-li el fàrmac

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 06. 07. 2020

Activitats per a grans i petits durant l'estiu a Les Planes-Blocs Florida

Propostes per a tots els gustos

Les Planes i els Blocs Florida no s’aturen els mesos d’estiu, tot el contrari, ja que han organitzat un seguit d’activitats lúdiques i festives per passar les vacances de la millor manera possible. Circ, esport i sessions de cura i benestar emocional en són algunes. 

En el marc del Pla integral de les Planes-Blocs Florida, cada estiu es desenvolupen diferents activitats destinades al jovent del barri. L’esplai la Florida i l’entitat AEMA ofereixen un casal d’estiu amb diferents propostes.

Lluís Esteve, coordinador del Pla director Les Planes-Blocs Florida, ha assenyalat que “aquest any, les activitats i l'acompanyament prenen una importància especial a causa de les preocupacions derivades de la situació generada per la Covid-19. En un principi, hi ha hagut una certa disminució a les preinscripcions dels casals però jo crec que a mesura que la gent va prenent seguretat i veient que es normalitza el dia a dia, els pares poc a poc inscriuran els seus fills als cursos d’estiu”.

El casal d'estiu Sidecar, per a joves d'11 a 17 anys, combina reforç escolar, atenent a la singularitat dels darrers tres mesos del curs passat, amb jocs de taula, jocs d'aigua i altres activitats. A més, dos dies a la setmana, els dimarts i dijous, es faran sortides de dia sencer a la platja, a parcs de la ciutat i a altres indrets a l'aire lliure. El casal es fa en dues fases: del 22 de juny al 31 de juliol i del 24 d'agost al 10 de setembre. El casal el desenvolupa l'entitat AEMA i es farà al Centre Municipal la Florida-Ana Díaz Rico.

També torna l'Aula d'Estiu, un projecte que Cultura Tretze desenvolupa a les Planes-Blocs Florida, des de fa anys, amb els objectius de, a través del suport socioeducatiu, oferir un reforç educatiu, promoure la inclusió social i la igualtat d'oportunitats entre el jovent d'origen migrant.

Les activitats també incideixen en la gestió de les emocions, atenent a l'aïllament social i la falta d'accés als recursos educatius que ha suposat el confinament. L'Aula d'Estiu es farà tres dies a la setmana del 7 al 31 de juliol alternant el Centre Municipal la Florida-Ana Díaz Rico amb sortides a diferents espais de la ciutat.

Casals, circ i sesssions de benestar emocional entre d'altres propostes

Altres activitats que tenen el suport del Pla Integral i del conjunt de les àrees municipals són els casals d'estiu que organitzen els Esplais de la Florida i que es desenvoluparan a les escoles Pau Vila i Menéndez Pidal i als propis locals de l'entitat amb 450 places per als infants i joves del barri. L'associació La Llumeneta realitzarà un casal d'estiu a la seva seu del carrer Pins per atendre una cinquantena d'infants del seu centre obert.

També continuen les sessions de la cooperativa Espai Brotes "Ens Cuidem entre dones", al Parc de les Planes. Aquestes sessions són un espai de cura i benestar corporal i emocional, dins del marc d'activitats de Teixim Espais de Cures a La Florida.

Aquestes activitats se centren en acompanyar processos de cura i benestar, tant individuals com col•lectius on conflueixen la salut comunitària, l'economia de les cures des d'una mirada ecofeminista. Parteix del benestar i l'apoderament de persones cuidadores per fer xarxa entre experiències de cura del barri i promoure la sensibilització, la corresponsabilitat i la reflexió al voltant de la socialització de la cura de les persones, del barri i del medi ambient.

Els joves de Florida Circus Time tancaran el curs amb un intensiu de cinc dies que permeti refrescar les habilitats de circ adquirides, retrobar-se colze amb colze amb els companys i educadors i posar-se al dia. Ho faran com sempre, treballant des de la cooperació, la implicació amb l'entorn i les ganes de passar-ho bé. els joves de 12 i 16 anys que vulguin formar part del projecte de Circ l'any vinent poden contactar per whatsapp al 667995182.

Recuperació de l'espai de Matacavalls, també a l'estiu. Enguany l'Esplai Les Planes i L'Esplai La Florida col•laboraran en el projecte de recuperació de Matacavalls adequant taules per jugar i dissenyant cartells amb missatge perquè els veïns i veïnes tinguin cura del parc.

Finalment, el programa d'atenció alimentària adreçat a les famílies amb alumnes amb beca menjador de Generalitat i Ajuntament ja ha distribuït targetes moneder al 99% dels 6.600 beneficiaris, per un valor de 1'8milions d'euros. D'aquests, 1.870 són alumnes de les escoles de Florida-Les Planes que han rebut més de mig milió d'euros per a la compra d'aliments als comerços del barri. El Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat la continuïtat d'aquest ajut els mesos d'estiu. Si la Generalitat compleix aquesta resolució aquest ajut es suplementarà amb 1 milio d'euros més a la ciutat els mesos de juliol i agost.