L'Informatiu - 12-04-2021 Reproduir video

12-04-2021 L'Informatiu - 12-04-2021

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 12/04/2021

  12/04/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Jaume Graells, regidor PSC

 • Video: 12-04-2021

  12-04-2021

  L'Informatiu - 12-04-2021

 • Video: 10-04-2021

  10-04-2021

  Resum de L'Informatiu del 05 al 09 d'Abril

 • Video: 09-04-2021

  09-04-2021

  En Primera Persona - Espora, un exemple d'espai cooperatiu a L'H

 • Video: 09/04/2021

  09/04/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Julià Blanco, investigador IGTP i IrsiCaixa

 • Video: 08/04/2021

  08/04/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Maria Campuzano, Aliança contra la Pobresa Energètica

 • Video: 08-04-2021

  08-04-2021

  L'Informatiu - 08-04-2021

 • Video: 07-04-2021

  07-04-2021

  Aula L'H 7 d'abril - La Fundació Okume AZ del CE Jaume Balmes

 • Video: 07-04-2021

  07-04-2021

  L'Informatiu - 07-04-2021

Obre la primera botiga de bitcoins a L'Hospitalet

L'empresa 'BitBase', té per objectiu apropar a la ciutadania aquest nou valor econòmic

L'AMB declara l'estat d'emergència climàtica

El territori metropolità emet 13 tones de CO2 anualment

Les Cambres del Baix Llobregat i L'H formen més de 200 joves per accedir al mercat laboral

4 de cada 10 joves que han participat al programa han accedit a un lloc de treball

Blue Containers, projecte sostenible de l'Institut Provençana

La iniciativa ha rebut un dels premis de la Fundació Dualiza Bankia

La Guàrdia Urbana i els Mossos aixequen 168 actes de sanció per incompliments anti-Covid

S'han atès a la ciutat 152 requeriments amb 11 denúncies

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 11. 06. 2020

Els regidors Cristian Alcázar i Cris Plaza, en llibertat amb càrrecs per la investigació sobre el Consell Esportiu de L'H

El cas el porta la Policia Nacional i està sota secret de sumari

El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de L’H, Cristian Alcázar, i el regidor d’esports, Cris Plaza, han prestat declaració en qualitat de detinguts dimecres 10 de juny, i han quedat en llibertat amb càrrecs,  en relació a la investigació del Consell Esportiu de L'H. L'actual director del Consell, Edu Galí, va ser detingut durant unes hores i ara ja ha estat posat en llibertat provisional a disposició del jutjat.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la causa està oberta per malversació i/o apropiació indeguda, administració deslleial i/o falsedat documental. El cas està en mans del jutjat d'instrucció número 2 de L'Hospitalet.

Fonts de la Policia Nacional, han confirmat als mitjans de comunicació de L’H, que Alcázar i Plaza han prestat declaració aquest dimecres a la comissaria de la Policia Nacional de La Verneda de Barcelona i han estat posats en llibertat amb càrrecs. La investigació segueix la instrucció i es troba sota secret de sumari. L'únic detingut que estava encara en dependències policials és l'actual director del Consell Esportiu, Edu Galí, que hores d'ara ja ha estat posat en llibertat

La investigació gira al voltant del Consell Esportiu de L’H, una entitat privada sense ànim de lucre que organitza des de fa dècades els Jocs Escolars de L’H, entre d’altres competicions. La seva comissió directiva està formada per 12 membres, amb sis d’ells designats per l’Ajuntament, mentre que els altres sis es trien a través dels vots de centres escolars i entitats esportives de la ciutat. El Consell rep subvenció de diferents ens públics, com l'Ajuntament de L'Hospitalet, la Generalitat i la Diputació.

Una part del pressupost és la que assigna l'Ajuntament de L'Hospitalet. Per aquest motiu, el president del Consell és un regidor municipal. Segons el Portal de Transparència de l’Ajuntament de L’Hospitalet, el 2019, es van atorgar dues subevencions de 210.000 i 42.000 euros.

Segons fonts de la Policia Nacional, la investigació s'ha dut a terme perquè es considera que la meitat del pressupost del Consell es trobava fora de control.

Edu Galí és el director del Consell Esportiu des de l’any 2017, quan va ocupar el lloc que deixava Cris Plaza, qui en va ser secretari tècnic durant 16 anys, i que és l’actual regidor d’esports. Plaza porta vinculat durant tres dècades al món de l’esport local.

De la seva banda, l’actual segon tinent d’alcalde d’Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat, Cristian Alcázar, va ser regidor d’esports durant dos mandats municipals, quan també presidia el Consell Esportiu. A més, és el primer secretari del PSC a la ciutat, després de guanyar un procés de primàries.

Dimecres, 10 de juny, la UDEF de la Policia Nacional va escorcollar la seu del Consell Esportiu de L'Hospitalet. 

Comunicat dels treballadors del Consell Esportiu

En un comunicat, des del Consell Esportiu reclamen respecte per a totes les persones que han treballat i treballen actualment al Consell i demanen poder continuar amb les projectes en marxa, principalment en aquells que tenen una incidència social a la ciutat, com ara els casals esportius d'estiu.

El Consell Esportiu de l’Hospitalet es va fundar l’any 1992. Des de la temporada 1992-93, els Jocs Escolars de L’Hospitalet els organitza el Consell Esportiu. Una trobada que per a molts nens i nenes és la primera experiència esportiva, a més de diferents activitats com ara casals d’estiu.

Reaccions polítiques al cas del Consell Esportiu

El portaveu d'ERC i cap de l'oposició, Antoni Garcia, ha manifestat que “cal que l'Ajuntament actuï amb la màxima transparència”, i ha afegit que “exigim a Núria Marin llums i taquígrafs en aquest assumpte, i depuració de responsabilitats si es confirmen les acusacions”.

La formació republicana lamenta que el govern de Núria Marin “amagués ahir la detenció del regidor i segon tinent d'alcaldia Cristian Alcázar i del regidor d'Esports Cris Plaza” que van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar a la comissaria de la Verneda.

Des d'Esquerra Republicana també demanen que aquesta greu situació no afecti les activitats programades pel Consell Esportiu per aquest estiu. 

En un comunicat, el grup municipal de L’Hospitalet En Comú Podem ha mostrat la seva “preocupació per la investigació que genera una inquietud lògica per part de la ciutadania”. Asseguren afrontar aquesta “difícil situació amb una mescla de consternació i cautela”.

En cas de confirmar-se els càrrecs i les detencions, des de L'Hospitalet En Comú Podem exigeixen “una depuració de responsabilitats. La nostra ciutat no es mereix que planegi sobre ella l'ombra de la corrupció”.

El Partit Popular de L'Hospitalet ha reclamat, a través d’un comunicat, la convocatòria urgent de la Junta de portaveus amb caràcter extraordinari amb l’objectiu que el grup del PSC informi i respongui a les preguntes de l’oposició sobre aquest cas.

La portaveu del PP a l’Ajuntament, Sonia Esplugas, ha lamentat uns fets que, segons ella, “no ajuden a generar un clima de confiança amb la ciutadania”. Esplugas demana que “pel bé de la ciutat l’alcaldessa Núria Marín doni explicacions quan abans millor. No podem deixar que l’ombra de la corrupció planegi sobre la ciutat”.