Els primers 10 dies d'estat d'alarma Reproduir video

25-03-2020 Els primers 10 dies d'estat d'alarma

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 25-03-2020

  25-03-2020

  Els primers 10 dies d'estat d'alarma

 • Video: 23-03-2020

  23-03-2020

  Núria Marín: "La nostra prioritat és la salut de la ciutadania de L'H"

 • Video: 21-03-2020

  21-03-2020

  Queda't a casa

 • Video: 16-03-2020

  16-03-2020

  L'alcaldessa informa de les mesures municipals en relació a l'estat d'alarma

 • Video: 14-03-2020

  14-03-2020

  Resum de L'Informatiu del 09 al 13 de març

 • Video: 13-03-2020

  13-03-2020

  Batecs 13 març - PLAYMOBIL I FOTOGRAFIA

  Amb els instagramers @danitoril i @clickmenchu

 • Video: 13-03-2020

  13-03-2020

  L'Informatiu 13-03-2020

 • Video: 12-03-2020

  12-03-2020

  L'Informatiu 12-03-2020

 • Video: 11-03-2020

  11-03-2020

  Clip Aula L'H 11 de març - L'H Biodiversitat. El riu Llobregat

El recinte Granvia de la Fira acollirà un hospital de campanya amb 300 llits

Un mapa interactiu publicat per Salut xifra en uns 600 els casos de Covid-19 diagnosticats a L'H

Benet Balagué: "Trobar-te malalt i sol a casa pesa molt"

Va haver d'informar del tancament als casals de gent gran de la ciutat

Els treballadors dels sectors no essencials s'hauran de confinar a casa

La nova mesura del govern espanyol entrarà en vigor aquest dilluns

Quines mesures d'higiene s'han de seguir en tornar a casa?

El Departament de Salut també dona consells a la gent gran per a un confinament saludable

Com afecta el confinament als infants amb discapacitat?

En parlem amb famílies i professorat

L'Hospital de Bellvitge es transforma pel Covid-19

S'habiliten 50 llits als passadissos de Consultes Externes

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 26. 02. 2020

Suport del Ple als llogaters assetjats pel fons d'inversió Azora

S'aprova impulsar un pacte local per l'habitatge, a proposta d'ERC

El Ple de l’Ajuntament s’ha posicionat a favor dels llogaters que en les darreres setmanes denuncien pràctiques abusives per part del fons d’inversió Azora, propietari dels habitatges on viuen. Al mateix temps, ha donat llum verda a una moció per impulsar un pacte local per l'habitatge que comprometi administracions, entitats socials i plataformes en l'adoptació de mesures per combatre l'emergència habitacional.

El Ple ha aprovat una moció, a proposta dels grups d’ERC i LHECP, que recull les reivindicacions del Sindicat de Llogateres de L’Hospitalet, condemna les pràctiques d’Azora i insta aquest fons ‘voltor’ a deixar de vulnerar el dret a l’habitatge del veïnat de forma sistemàtica i a asseure’s a negociar amb els llogaters afectats. Els afectats per aquesta situació són un total de 232 famílies d’11 municipis. En el cas de L’H, els llogaters assetjats són els veïns d’una finca de 25 habitatges del carrer de Montseny, número 25

La moció també demana als governs de l’Estat i de Catalunya que elaborin amb urgència, una nova legislació dels lloguers estatal i/o autonòmic, que inclogui la regulació dels preus, la prohibició de les expulsions sense causa justificada i el dret de negociació dels llogaters a través dels seus representants.

El tinent d’alcaldia d’habitatge Cristina Alcázar ha explicat que l’Ajuntament participarà amb altres municipis en estudiar solucions per actuar davant els fons d’inversió i les pràctiques abusives que assetgen els llogaters.

També en l’àmbit de l’habitatge, s’ha aprovat —a iniciativa d’ERC— la moció per garantir el dret a un habitatge digne i impulsar un pacte local de l’habitatge amb l’objectiu de consensuar polítiques entre les diferents administracions i plataformes ciutadanes. El text també insta el Govern de l’Estat a promoure les reformes per tal d’incloure la dació en pagament com a forma de cancel·lar totalment el deute hipotecari i la regulació dels preus de lloguer, insta la Generalitat a desplegar el Decret llei 17/2019 de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge que va ser validat pel Parlament el passat 5 de febrer i demana a Ajuntament i Generalitat que poteciin un parc d’habitatges de lloguer municipal.

Segons ha explicat el portaveu d’ERC, Antoni Garcia, “totes les administracions tenim la responsabilitat de garantir el dret a l’habitatge i cal concertar de manera urgent mesures per combatre la nova bombolla immobiliària i l’emergència habitacional, escoltant les plataformes per les hipoteques i altres col·lectius socials i veïnals”.

Altres mocions

El Ple ha aprovat per unanimitat la moció d’ERC que demana fomentar l’esport femení i donar-li visibilitat.

També ha tingut el suport unànime del Ple la proposta de Cs de suport al col·lectiu de persones amb discapacitat de la ciutat mitjançant la priorització dels recursos necessaris per cobrir les llistes d’espera dels programes educatius, assistencials i de temps de lleure que presten les entitats del tercer sector de L’Hospitalet.

A proposta de LHECP han tirat endavant tres mocions. La primera, per garantir uns pressupostos més socials a Catalunya i per millorar el finançament dels ens locals. La segona, en commemoració del 89è aniversari de la proclamació de la II República. I la tercera, que demana la limitació de la proliferació de salons de joc i la seva publicitat, així com reforçar la prevenció de ludopaties com a problemàtica de salut pública.

Finalment, ha tingut el vistiplau unànime del Ple la proposta del PP per a la implantació de mesures destinades a millorar la situació del carrer de Femades.