L'Informatiu - 06-06-2023 Reproduir video

06-06-2023 L'Informatiu - 06-06-2023

L'Oficina Jove assessora per buscar feina a l'estiu

Els treballs més sol·licitats son d'atenció al públic i mosso de magatzem

'La Masia', millor curt de la cinquena edició del Filmserè

Entrega de premis a l'Auditori de Planeta

El grup de teatre Margarida Xirgu recupera "La filla del Carmesí", catorze anys després de l'estrena

N'hem parlat a l'Entrevista de l'informatiu amb Joan Soto, membre del grup

El Club Gimnàstica Artística L'H confia en mantenir-se a la màxima categoria

Fase final per evitar el descens a Alcoi (16, 17 i 18 de juny)

El partit Gornal - Sporting Gavà, pendent del Comitè de Competició

Aquest dimecres se sabrà quan es juguen els cinc minuts restants

Montserrat Collado: "El trasplantament m'ha ensenyat a no pensar en el temps"

És la persona amb un fetge trasplantat més longeva de l'Estat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 21. 01. 2020

El temporal de pluja i vent continuarà al llarg de tot dimecres

Dijous al matí minvarà en la seva intensitat

El temporal de vent i pluja ha deixat ràfegues de vent de 72km/h a la ciutat que han provocat caigudes d'arbres i altres destrosses. Segons Meteocat, es preveu que a L'H el temporal s'intensifiqui la nit de dimarts i la matinada de dimecres i que no comenci a amainar dimecres a la tarda.

20.00h. Continua el tall de llum a Collblanc. 580 clients d'Endesa de l'entorn del carrer Doctor Martí i Julià estan afectats per un tall de llum provocat pel temporal. El tall s'ha produït a les 6 del matí. Ha entrat aigua en un centre de transformació subterrani. Des d'Endesa estan treballant per solucionar la incidència, canviar el transformador i restablir el subministrament. Altres punts del barri de Sant Josep també es troben sense llum.

18.41h. Avís Meteocat: la línia d'inestabilitat és previst que arribi al litoral de Barcelona a partir de les 21h.

 

18:30h. A causa del temporal l'administració del Campus de Bellvitge ha decidit tancar alguns accessos de la facultat per seguretat.

17:00h. Cau un arbre al carrer Bacardí i elements d'una façana a l'avinguda Carrilet a Santa Eulàlia (veure fotosgrafies)

15:00h Meteocat explica que tant avui com demà dimecres continuarà el temporal de pluja i vent i confirma que no anirà a la baixa fins dijous.

13:20h El mur del pati de l'Institut Escola Gornal ha caigut cap a la vorera, degut a un cop d event. Les

classes però es poden seguir fent amb normalitat

13:00h Desallotgen l'escola bressol El Trenet  per la caiguda d'un arbre a les proximitats del centre

12:55h Circulació restringida a una freqüència d'un tren per sentit i hora a la línia R1 de rodalies

 

12:35h L'Avinguda de Can Serra amb Isabel la Catòlica està tallada a la circulació per la caiguda d'un pi sobre d'un cotxe. A més, per precaució s'ha hagut de tallar un altre pi proper. Es preveu que la via estigui tallada tot el matí

12:30h Fonts municipals informen que a causa d'una avaria elèctrica provocada per les intenses pluges, el Mercat de Collblanc restarà tancat durant el dia d'avui. Els operaris estan treballant per restablir el servei l'abans possible

11:00h El servei d'emergències 112 ha rebut 152 trucades des de L'Hospitalet des de l'inici del temporal.

10:00h El responsable de Salut Ambiental de l'Ajuntament i meteoròleg, José Luis Casanova, en declaracions als mitjans de comunicació de L’H ha explicat que “les ràfegues de vent han arribat entre avui i demà als 72km/h . Unes ràfegues que han estat sostingudes al llarg de les hores i això no és gens habitual. I el més preocupant és que aquest mal temps es perllongarà al llarg de tot dimecres encara que perdrà intensitat durant la tarda de demà"

Pel que fa a la pluja, fins el matí de dimarts s’han recollit 20 litres per metre quadrat i la previsió segons Casanova és que “arribin als 100 litres per metre quadrat quan acabi el temporal. Dijous minvarà la força del temporal que és un fenomen atípic en un mes de gener"  .

Recordem que segueix activat el Pla VentCat i que des de l’Ajuntament de la ciutat recomanen precaució. S’han suspès les activitats a l’aire lliure programades en les instal•lacions esportives municipals, com a mesura preventiva davant aquest episodi meteorològic per vent molt fort. A més, també s’han tancat els principals parcs de la ciutat.

08:00h Aquest dimarts l’escola Busquet i Punset, al Centre, continua tacanda ja que, segons ha informat l'AFA a través de les xarxes socials, dues plaques del sostre de dues classes han caigut.


També s'ha hagut de tancar el pavelló Juanan Bastante, per despreniments de la façana i durant la tarda de dilluns s'ha tallat el carrer Castillejos per perill de despreniment d'elements d'una façana.

Des de l’inci del temporal, han caigut branques, algun arbre, s’han hagut de fer intervencions a marquesines, façanes però sense afectacions personals.