Fira de Barcelona continua batent rècords de facturació i esperen tancar l’any amb 215 milions d’euros d’ingressos i un Ebitda de més de 25. Amb aquestes dades certifica el liderat ferial i potencia la seva contribució econòmica i social al territori.

Un any de màxims en volum de negoci i activitat. Un actiu econòmic social amb uns resultats molt superiors als previstos inicialment. Part dels èxits que expliquen els resultats es deuen a salons consolidats com ara Smart City Expo World Congress, la Fashion Bridal Week o Piscina&Wellness, a més del Mobile o els congressos mèdics celebrats.

S’han celebrat més de 150 salons, congressos i altres esdeveniments de caràcter corporatiu, social i cultural i 1.100 activitats organitzades en el marc de les fires. Cal destacar també la primera convocatòria del Fòrum Gastronòmic Barcelona a més de trobades tecnològiques com ara Cisco Live, Linux o SAPTechED.

Amb vistes a l’any vinent les previsions són també molt positives i s’espera superar el llistó dels 205 milions de facturació amb grans esdeveniments, projectes d’infraestructures en marxa i la futura gestió del Centre de Convencions Internacional de Barcelona a partir del 2021.

En el marc de la seva estratègia per la innovació, Fira de Barcelona llançarà l’any vinent Barcelona Wine Week, dedicat a la indústria del vi espanyol i treballarà en un nou projecte en línia amb el seu compromís de contribuir als ODS.

L’any 2020, Fira vol avançar en la seva activitat en altres països i coorganitzarà un total de 16 fires com ara l’Smart City Expo, a Santiago de Xile; Piscina&Welness, a Mèxic i Cubaindústria, Informàtica i Transport&Logística, a Cuba.

L’alcaldessa de L’Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha destacat que “l’ampliació de Fira és imprescindible si volem que jugui a la primera divisió mundial de fires i congressos”. Marín ha afegit que “a l’Ajuntament estem fent els deures i impulsem el planejament urbanístic necessari per generar l’espai que permeti l’ampliació del recinte”.

Marín ha afegit que “la Fira a L’Hospitalet ha estat un revulsiu per a l’economia de la ciutat i tota la regió metropolitana i la xarxa de municipis de la província en són les que es beneficien dels projectes que acull aquest recinte firal”.