Culmina el procés participatiu sobre la ubicació definitiva del nou poliesportiu de Santa Eulàlia. Els veïns votaran sobre si s’instal•la al carrer Gasòmetre o al Parc de l’Alhambra, una decisió polèmica que ha dividit el barri. Dissabte es farà la consulta al Centre Cultural Santa Eulàlia i a l’Associació de Veïns d’Ildefons Cerdà. Podran participar els veïns majors de 16 anys empadronats a Santa Eulàlia i Granvia Sud.

Les diferents associacions i entitats del districte van definint les seves posicions entre les dues opcions. És el cas de l’Associació de Veïns de Granvia Sud que, aprofitant la sessió informativa que s’ha celebrat amb el veïnat aquest dimecres al seu local, ha volgut dir la seva.

De fet, Paco del Río, membre de la junta de l’entitat, ha explicat que “després de veure tots dos projectes, entenem que el que més afavoreix al districte és l’opció de la construcció del poliesportiu al Parc de l’Alhambra. Es guanyen metres quadrats de zona verda a la pista del gasòmetre i per distància amb d’altres poliesportius de la ciutat. A més, que aquest projecte implicaria una important renovació del parc”

De la seva banda, l’AAVV Som Santa Eulàlia també ha emès un comunicat a través de les xarxes socials referent a la “divisió que aquesta qüestió està creant al districte”


En aquest sentit, acusen al govern municipal de “mala gestió urbanística dels darrers anys” i fan responsable a l’Ajuntament de “la divisió generada entre els veïns per la manca de transparència”. Al comunicat, denuncien “manca de qualitat democràtica del procés de consulta” Tot i així crida al veïnat a participar aquest proper dissabte a la consulta i apostat per la construcció del poliesportius al carrer Gasòmetre.

Aquest dijous, hi ha una altra oportunitat d’assistir a una nova sessió informativa que es farà al Centre cultural de Santa Eulàlia.

El procés participatiu es celebrarà aquest dissabte 23 de novembre de 10 a 18h al local de l’AAVV d’Ildefons Cerdà i al centre cultura del barri.