L’alcaldessa, Núria Marín i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, han anunciat la voluntat del Govern de la Generalitat de prioritzar el projecte de construcció del nou Hospital General de L’Hospitalet, a Can Rigal. També han dit que ja està pràcticament enllestit el conveni per fer un equipament a Sant Josep que aculli el nou CUAP.

Un hospital llargament demandat en el sí d’una reivindicació veïnal que sembla serà una realitat ben aviat. El nou Hospital de L’Hospitalet es farà a Can Rigal i es començarà a treballar en l’àmbit de la planificació territorial per fer-ho possible.

El conseller Calvet ha reconegut que no és normal que la meitat de la població de la ciutat hagi d’anar a l’hospital Moisès Broggi, de Sant Joan Despí. L’alcaldessa, per la seva banda, ha dit que el nou hospital ha de comportar el soterrament de la subestació elèctrica.

L’anunci s’ha fet en finalitzar la reunió de la Comissió Mixta, formada per representants d’ambdues administracions, celebrada al Palauet de Can Buxeres on s’han abordat temes de salut, educació, esports, infraestructures i habitatge, entre d’altres,

Pel que fa a equipaments esportius, ambdues administracions col•laboraran en el projecte de convertir la pista de l’antiga escola Joanot Martorell, al carrer de la Riera del Canyet, en una instal•lació esportiva coberta que ha de donar servei a les activitats esportives del Districte I.

Pel que fa a l’educació, s’ha avançat que el gener del 2020 s’adjudicaran les obres per a la construcció del nou edifici de l’Escola Ernest Lluch, a Collblanc.

I a l’apartat d’habitatge, s’ha anunciat que s’incrementarà la dotació econòmica de l’Oficina Municipal d’Habitatge de la ciutat i es posaran a disposició de la Mesa d’Emergència de L’Hospitalet més pisos per atendre a famílies sense recursos.

La Generalitat també ha mostrat la seva predisposició a fer costat a l’Ajuntament en qüestions d’estratègia de ciutat com ara el Districte Cultural, el complex de recerca biomèdica o el pla de turisme esportiu.