Ja és estiu als Mitjans de L'Hospitalet Reproduir video

31-07-2020 Ja és estiu als Mitjans de L'Hospitalet

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 25-10-2019

  25-10-2019

  Batecs 25 Oct. - LA VILA VELLA (els secrets del passat)

  Amb dos hospitalencs molt apassionats per la història de la ciutat

 • Video: 18-10-2019

  18-10-2019

  Batecs 18 octubre. - CONVIURE AMB ANIMALS (em dona felicitat). Amb la Judith del Olmo, fundadora de Gats L'H

 • Video: 25-07-2020

  25-07-2020

  Resum de L'Informatiu del 20 al 24 de juliol

 • Video:

  Batecs 24 Jul. - SUPERACIÓ I COMPROMÍS els millors moments del Batecs

 • Video: 24/07/2020

  24/07/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Clara Prats, biofísica Universitat Politècnica de Catalunya

 • Video: 23-07-2020

  23-07-2020

  L'Informatiu 23-07-2020

 • Video: 22-07-2020

  22-07-2020

  Ple Municipal juliol 2020 (3) - Mocions Cs, L'He en Comú Podem i PP

 • Video: 22-07-2020

  22-07-2020

  Ple Municipal juliol 2020 (2) - Mocions conjuntes i d'ERC

 • Video: 22-07-2020

  22-07-2020

  Ple Municipal juliol 2020 (1) - Dictàmens

Consensuat el nou Pacte Local per l'Ocupació 2020-2023

En temps rècord i circumstàncies excepcionals a causa de la pandèmia

Troben un refugi de la Guerra Civil durant les obres de la nova escola Ernest Lluch

Els estudis arqueològics n'hauran de determinar les característiques i l'estat de conservació

Cancel·lacions i reserves en l'últim minut per viatjar de vacances

El rebrots canvien els plans dels hospitalencs

Nissan i els sindicats acorden que no hi hagi acomiadaments fins a finals de 2021

La companyia es compromet a mantenir els llocs de feina i els treballadors abandonen la vaga

El Summer Experience es reprograma del 27 d'agost al 9 d'octubre

Amb activitats culturals a tots els districtes de la ciutat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 24. 10. 2019

La sentència del ‘Procés' centra el debat del Ple d'octubre

El grup d'ERC, en senyal de protesta, marxa just començar la sessió

La sentència del ‘procés’ i la violència generada als carrers de Catalunya els darrers dies han centrat el debat de la sessió plenària del mes d'octubre. Un ple que va començar amb l’abandonament de la sala per part dels cinc regidors d’ERC en protesta per la condemna judicial als líders independentistes. 

El portaveu d’ERC, Antoni Garcia, va emprar el seu primer torn de paraula –just 10 minuts després d’iniciar-se la sessió–, per mostrar el rebuig contra una sentència que va qualificar de "venjativa" i com un "atemptat contra la democràcia". “Això no va d’independència sí o no. Va de drets i animem a la ciutadania a continuar manifestant-se”, va dir. García va acabar anunciant que el seu grup abandonava el plenari deixant les tres mocions que havien anunciat a sobre de la taula perquè “no ens prestarem a normalitzar la repressió”.

Suport institucional al Dia internacional contra la violència masclista

Entre els punts de l’ordre del dia abordats durant la sessió destaca el suport al manifest institucional amb motiu del 25 de novembre, Dia internacional per l’Erradicació de la Violència Masclista, elaborat amb les aportacions dels grups de dones de la ciutat i per Espai de Ciutadania. Els text exigeix que “la sensibilització i la conscienciació sobre les violències masclistes sigui una prioritat en les actuacions de les administracions públiques"; que l’educació afectiva i sexual amb perspectiva de gènere s’inclogui en els plans educatius; i que es reivindiqui la tasca dels moviments feministes i grups de dones.

El manifest es llegirà el 25 de novembre en l’acte reivindicatiu davant l’escultura de L’Acollidora i en l’acte de presentació de la Setmana de la Solidaritat a L’Hospitalet (del 25 de novembre a l’1 de desembre), que enguany girarà entorn de l’erradicació de la violència de gènere.

En un altra ordre de temes, es va aprovar per unanimitat les medalles d’honor de la Guàrdia Urbana que es lliuraran el 27 de novembre i modificar les bases que regulen la dotació econòmica que reben els grups municipals. En aquest punt s’han introduir nous procediments a l’hora de justificar les despeses que hi generi cada grup, una mesura que es va valorar com a un pas endavant per avançar en la transparència de la gestió econòmica dels recursos públics.

El 'procés', a debat

En el capítol de mocions, es van desestimar les sis propostes que estaven a sobre de la taula, un cop retirades les tres d’ERC. El debat principal, però, el van capitalitzar, d'una banda, la moció referida a la sentència pel ‘Procés’ presentada per LHECP i per altra banda, la moció conjunta presentada per Cs amb adhesió del PP condemnant la violència dels darrers dies.

Respecte la primera moció, la regidora de LHECP, Núria Lozano, va defensar que es promoguin iniciatives polítiques per alliberar els polítics condemnats i va denunciar "la judicialització" del conflicte de Catalunya. Lozano va insistir en "defugir de la unilateralitat" i buscar "respostes transversals" a la sentència i "solucions dialogades" per desencallar la situació.

Sobre la segona proposta, el portaveu de Cs, Miguel García, va instar el Govern de la Generalitat a garantir la seguretat pública i l’ordre constitucional. Garcia va criticar "la irresponsabilitat del president Torra per alenar la violència".

De la seva banda, el portaveu del PSC. Fran Belver, va defensar que cal buscar punts de trobada entre totes les postures i trencar amb els blocs per "avançar com un sol poble". "Afegir llenya al foc des de les dues bandes no porta enlloc. Els fets delictius s'han de jutjar i condemnar quan toca i al mateix temps hem de poder modificar les normes perquè determinats fets es puguin fer", va dir.

Per la part del PP, la seva portaveu, Sònia Esplugues va qualificar el president Torra de "bomber piròman" i va dir que a "cap democràcia delinquir és gratis".