Sis processons portaran al cor de L’Hospitalet l’essència de la Setmana Santa a partir d’aquest divendres. Cinc les organitza la Cofradía 15+1 a Pubilla Casas mentre que la sisena l’ha preparat l’Hermandad de la Amargura a Collblanc-la Torrassa. 

Divendres Sant, a les 8h. s’iniciaran les celebracions, amb el Prendiment. Mitja hora després s’iniciarà la processó de Jesús Nazareno i Nuestra Señora de los Dolores. Aquesta marxa sortirà i finalitzarà a la plaça de la Bòbila. Al vespre de divendres (20.30h.) arrencarà la segona processó de la jornada, també organitzada per la Cofradía 15+1: la del Crist de l’Expiació. En aquest cas, sortirà i finalitzarà al carrer del Molí, 50.

Dissabte al matí, la Cofradía de la Amargura organitzarà la seva processó, amb el pas de la Virgen de la Amargura, acompanyada del seu seguici i de l’Agrupació Musical Sagrada Familia, de Cornellà. Entre les 10 i les 15h. recorreran la ronda de la Torrassa, els carrers d’Holanda, Santiago Apostol, Rambla Catalana, Albareda, Llobregat, Occident, plaça del Mercat, Progrés, plaça Espanyola i Mossèn Busquets per tornar al punt de partida.

Al vespre de dissabte prendrà el relleu, de nou, la 15+1 amb la seva processó del Sant Sepulcre i de Nuestra Señora de la Soledad. En aquest cas, l’horari d’inici són les 19.45h. i el punt de sortida i d’arribada, la plaça de la Bòbila.

Diumenge es tancarà el cicle amb la processó de Jesús Resucitado i Nuestra Señora de los Remedios (18h., amb sortida i arribada a la plaça de la Bòbila) i, ja de nit, amb la trobada d’ambdues imatges (23h. a la plaça de la Bòbila). Les dues marxes estan organitzades també per la Cofradía 15+1.

Actes multitudinaris

Les processons de la Cofradía 15+1 tenen més de quatre dècades d’història i cada any apleguen més de 100.000 persones als carrers de la ciutat. Tenen un caràcter laic. Per la seva banda, la Cofradía de la Amargura, creada al 2014, organitza una processó pel Dissabte Sant des de fa tres anys i enguany serà la quarta ocasió. Aquesta, però, serà la primera vegada que la imatge sortirà i es recollirà al seu nou local de la Ronda de la Torrassa, 105.