Ja és estiu als Mitjans de L'Hospitalet Reproduir video

31-07-2020 Ja és estiu als Mitjans de L'Hospitalet

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 25-10-2019

  25-10-2019

  Batecs 25 Oct. - LA VILA VELLA (els secrets del passat)

  Amb dos hospitalencs molt apassionats per la història de la ciutat

 • Video: 18-10-2019

  18-10-2019

  Batecs 18 octubre. - CONVIURE AMB ANIMALS (em dona felicitat). Amb la Judith del Olmo, fundadora de Gats L'H

 • Video: 25-07-2020

  25-07-2020

  Resum de L'Informatiu del 20 al 24 de juliol

 • Video:

  Batecs 24 Jul. - SUPERACIÓ I COMPROMÍS els millors moments del Batecs

 • Video: 24/07/2020

  24/07/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Clara Prats, biofísica Universitat Politècnica de Catalunya

 • Video: 23-07-2020

  23-07-2020

  L'Informatiu 23-07-2020

 • Video: 22-07-2020

  22-07-2020

  Ple Municipal juliol 2020 (3) - Mocions Cs, L'He en Comú Podem i PP

 • Video: 22-07-2020

  22-07-2020

  Ple Municipal juliol 2020 (2) - Mocions conjuntes i d'ERC

 • Video: 22-07-2020

  22-07-2020

  Ple Municipal juliol 2020 (1) - Dictàmens

Consensuat el nou Pacte Local per l'Ocupació 2020-2023

En temps rècord i circumstàncies excepcionals a causa de la pandèmia

Troben un refugi de la Guerra Civil durant les obres de la nova escola Ernest Lluch

Els estudis arqueològics n'hauran de determinar les característiques i l'estat de conservació

Cancel·lacions i reserves en l'últim minut per viatjar de vacances

El rebrots canvien els plans dels hospitalencs

Nissan i els sindicats acorden que no hi hagi acomiadaments fins a finals de 2021

La companyia es compromet a mantenir els llocs de feina i els treballadors abandonen la vaga

El Summer Experience es reprograma del 27 d'agost al 9 d'octubre

Amb activitats culturals a tots els districtes de la ciutat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 27. 03. 2019

El Ple aprova redactar un reglament marc sobre els processos participatius

Endavant definir un pla integral de control de plagues

A iniciativa del grup del PdeCat, el Ple municipal ha donat llum verda a iniciar la redacció d’una normativa que reguli els processos de participació ciutadana. Una fórmula que al llarg el mandat s’ha emprat fins a set ocasions per incorporar la veu de la ciutadania en la concreció de projectes urbanístics o serveis. 

Segons el portaveu de PdeCat, Jordi Monrós, “és necessari regular aquests processos amb una normativa marc, ja que fins a la data cada un dels que s’han obert s’ha regit per diferents normes”.

Des de l’equip de govern, el tinent d'alcaldia Manuel Brinquis, ha dit que “al llarg del mandat hem estat assajant diferents metodologies i ara ha arribat el moment de dotar-nos d’un model tenint en compte que la participació ciutadana és una eina, i no pas la finalitat última”.

En un altre ordre, el Ple ha aprovat per unanimitat, a proposta del PP i PdeCat, una moció per estudiar la situació actual de les poblacions de rosegadors i paneroles; dissenyar i aplicar un pla integral i transversal de control de plagues urbanes, i dur a terme una campanya informativa de bons hàbits adreçada a la ciutadania.

Altres mocions aprovades

A proposta del PSC: sol·licitar al futur govern d’Espanya que recuperi les mesures acordades per impulsar una economia al servei de les persones.

A iniciativa de C’s s’han aprovat per unanimitat dues mocions: una, prioritzar les instal·lacions esportives municipals i els recursos destinats a la promoció per al foment de l’envelliment actiu, per a les persones amb discapacitat física, sensorial o intel·lectual, per a l’esport de base social i l’esport femení; i la segona, fer un L’Hospitalet més inclusiu amb les persones amb trastorn de l’espectre autista.

A proposta de Canviem L’H (ICV-EUiA-Pirates): dur a terme diferents millores en zones verdes i parcs de L’Hospitalet; commemorar el 14 d’abril de cada el significat de la II República; instar la Generalitat a donar compliment dels acords aprovat pel Parlament sobre la planificació educativa a L’H, i impulsar el desenvolupament de residències geriàtriques públiques suficients a la ciutat.

A iniciativa d’ERC s’han aprovat dos mocions. La primera, per prevenir fets i situacions d’odi, discriminació i racisme, i la segona, per impulsar la creació d’una bonificació “T-TREBALL” en el sistema de tarifació T-Mobilitat del transport públic metropolità. Sobre aquest tema, en el torn de participació ciutadana va intervenir el delegat territorial de la UGT local, Joan Barrachina, qui va argumentar, en base a un estudi del sindicat, que avui és més car desplaçar-se a treballar en vehicle privat fins a certs polígons industrials que fer-ho en transport públic. “En alguns trajectes de la regió metropolitana aquest diferencial de cost pot arribar a ser del 38%”, va dir.

A iniciativa del PP: incloure als comerciants dins del servei de recollida a domicili de forma puntual.

El 2018 deixa un romanent de tresoreria de 12,1 M€

D’altra banda, el Ple també ha aprovat la liquidació del pressupost de l’Ajuntament corresponent a l’exercici 2018, que presenta un romanent de tresoreria de 12,1 milions d’euros. Aquest és l’import per a despeses generals efectivament disponible. El tinent d’alcaldia d’Hisenda i Serveis Centrals, Manuel Brinquis, ha explicat que “s’han complert els objectius als quals obliga la Llei d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera però que per primer any s’ha incomplert la regla de la despesa per motius conjunturals”.

El Ple ha donat suport a l’adhesió de L’Hospitalet a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS). Segons el text, aquest és un pas més per impulsar a L’H l’economia social i solidària, com a nou model de desenvolupament territorial.