L'Informatiu - 26-01-2021 Reproduir video

26-01-2021 L'Informatiu - 26-01-2021

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 26/01/2021

  26/01/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Cristina Torre, sec. acció sindical CCOO Catalunya

 • Video: 26-01-2021

  26-01-2021

  L'Informatiu - 26-01-2021

 • Video: 25/01/2021

  25/01/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Enric Álvarez, investigador del grup BIOCOM

 • Video: 25-01-2021

  25-01-2021

  L'Informatiu - 25-01-2021

 • Video: 23-01-2021

  23-01-2021

  Resum de L'Informatiu del 18 al 22 de Gener

 • Video: 22/01/2021

  22/01/2021

  Entrevista de L'Informatiu - Núria Lozano, regidora grup municipal L'H En Comú Podem

  "La reformulació del PDU reconeix la manca de projecte de ciutat del PSC. Necessitem un diàleg de ciutat"

 • Video: 22-01-2021

  22-01-2021

  L'Informatiu - 22-01-2021

 • Video: 21-01-2021

  21-01-2021

  L'Entrevista - Francesc Belver, portaveu grup municipal del PSC

  "Seguirem el codi ètic del PSC. Estic convençut que l'alcaldessa no haurà de dimitir"

 • Video: 21-01-2021

  21-01-2021

  L'Informatiu - 21-01-2021

Com afecten les quarantenes a la qualitat de l'ensenyament?

La Xarxa Groga de LH publica un estudi amb les percepcions de les famílies

Cristina Torre: "Necessitem uns pressupostos de la Generalitat que s'adaptin a les necessitats actuals"

La secretària d'acció Sindical de CCOO de Catalunya a l'Entrevista de l'Informatiu

Nous negocis en temps de pandèmia: aventura o oportunitat?

El Govern anuncia nous ajuts per autònoms, PIMES i treballadors en ERTO

ERC presenta una moció per crear una operadora energètica municipal i abaratir el preu de la llum

Els republicans també volen impulsar una guia per millorar l'accessibilitat als comerços

En Comú Podem insta l'estat a que reguli el preu dels lloguers

També demana que la ciutat s'adhereixi a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 27. 03. 2019

El Ple aprova redactar un reglament marc sobre els processos participatius

Endavant definir un pla integral de control de plagues

A iniciativa del grup del PdeCat, el Ple municipal ha donat llum verda a iniciar la redacció d’una normativa que reguli els processos de participació ciutadana. Una fórmula que al llarg el mandat s’ha emprat fins a set ocasions per incorporar la veu de la ciutadania en la concreció de projectes urbanístics o serveis. 

Segons el portaveu de PdeCat, Jordi Monrós, “és necessari regular aquests processos amb una normativa marc, ja que fins a la data cada un dels que s’han obert s’ha regit per diferents normes”.

Des de l’equip de govern, el tinent d'alcaldia Manuel Brinquis, ha dit que “al llarg del mandat hem estat assajant diferents metodologies i ara ha arribat el moment de dotar-nos d’un model tenint en compte que la participació ciutadana és una eina, i no pas la finalitat última”.

En un altre ordre, el Ple ha aprovat per unanimitat, a proposta del PP i PdeCat, una moció per estudiar la situació actual de les poblacions de rosegadors i paneroles; dissenyar i aplicar un pla integral i transversal de control de plagues urbanes, i dur a terme una campanya informativa de bons hàbits adreçada a la ciutadania.

Altres mocions aprovades

A proposta del PSC: sol·licitar al futur govern d’Espanya que recuperi les mesures acordades per impulsar una economia al servei de les persones.

A iniciativa de C’s s’han aprovat per unanimitat dues mocions: una, prioritzar les instal·lacions esportives municipals i els recursos destinats a la promoció per al foment de l’envelliment actiu, per a les persones amb discapacitat física, sensorial o intel·lectual, per a l’esport de base social i l’esport femení; i la segona, fer un L’Hospitalet més inclusiu amb les persones amb trastorn de l’espectre autista.

A proposta de Canviem L’H (ICV-EUiA-Pirates): dur a terme diferents millores en zones verdes i parcs de L’Hospitalet; commemorar el 14 d’abril de cada el significat de la II República; instar la Generalitat a donar compliment dels acords aprovat pel Parlament sobre la planificació educativa a L’H, i impulsar el desenvolupament de residències geriàtriques públiques suficients a la ciutat.

A iniciativa d’ERC s’han aprovat dos mocions. La primera, per prevenir fets i situacions d’odi, discriminació i racisme, i la segona, per impulsar la creació d’una bonificació “T-TREBALL” en el sistema de tarifació T-Mobilitat del transport públic metropolità. Sobre aquest tema, en el torn de participació ciutadana va intervenir el delegat territorial de la UGT local, Joan Barrachina, qui va argumentar, en base a un estudi del sindicat, que avui és més car desplaçar-se a treballar en vehicle privat fins a certs polígons industrials que fer-ho en transport públic. “En alguns trajectes de la regió metropolitana aquest diferencial de cost pot arribar a ser del 38%”, va dir.

A iniciativa del PP: incloure als comerciants dins del servei de recollida a domicili de forma puntual.

El 2018 deixa un romanent de tresoreria de 12,1 M€

D’altra banda, el Ple també ha aprovat la liquidació del pressupost de l’Ajuntament corresponent a l’exercici 2018, que presenta un romanent de tresoreria de 12,1 milions d’euros. Aquest és l’import per a despeses generals efectivament disponible. El tinent d’alcaldia d’Hisenda i Serveis Centrals, Manuel Brinquis, ha explicat que “s’han complert els objectius als quals obliga la Llei d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera però que per primer any s’ha incomplert la regla de la despesa per motius conjunturals”.

El Ple ha donat suport a l’adhesió de L’Hospitalet a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS). Segons el text, aquest és un pas més per impulsar a L’H l’economia social i solidària, com a nou model de desenvolupament territorial.