Aula L'H Resum d'estiu (4) Reproduir video

17-08-2022 Aula L'H Resum d'estiu (4)

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 17-08-2022

  17-08-2022

  Aula L'H Resum d'estiu (4)

 • Video:

  Veïns Resum Estiu (6)

 • Video: 13-08-2022

  13-08-2022

  Veïns Resum Estiu (5)

 • Video: 12-08-2022

  12-08-2022

  Taquilla Inversa Resum Estiu (5)

 • Video: 11-08-2022

  11-08-2022

  Taquilla Inversa Resum Estiu (4)

 • Video: 10-08-2022

  10-08-2022

  Aula L'H Resum d'estiu (3)

 • Video: 07-08-2022

  07-08-2022

  Veïns - Programa especial monogràfic sobre la "Història de la migració a L'H"

  Documental de l'historiador Quim Solias

 • Video: 06-08-2022

  06-08-2022

  Veïns Resum Estiu (4)

 • Video: 05-08-2022

  05-08-2022

  Taquilla Inversa Resum Estiu (3)

Primers compassos de L'Hospitalet Bellsport 2022/2023

L'equip d'Antonio Mesa s'entrena per a una nova temporada a la 2a Divisió B

Les ulleres de sol del videoclip "Despechá" de Rosalia són de L'Hospitalet

Són una còpia d'un model esportiu que duia Edgar Davids, exjugador del Barça

Tres nuls a la llargada condemnen María Vicente

L'hospitalenca es retira de la competició per no agreujar els problemes físics

María Vicente pateix en el 200 però guanya posicions

L'hospitalenca aconsegueix marca personal en el pes

María Vicente debuta a l'Europeu amb sensacions agredolces

L'hospitalenca no ha millorat les seves marques del 100 tanques i l'alçada

Actuació de neteja viària a fons a Bellvitge i Gornal

L'actuació Net i polit estarà fins a final de mes a les avingudes Carmen Amaya i Mare de Déu de Bellvitge

 • Els professors dels centres públics realitzen una nova vaga contra la Llei d'Educació

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 17. 03. 2010

Els professors dels centres públics realitzen una nova vaga contra la Llei d'Educació

Seguiment irregular a L'Hospitalet

Els professors catalans de l’ensenyament públic han estat convocats avui, 17 de març, a una jornada de vaga per manifestar-se en contra de la política del Departament d’Educació. La principal reivindicació és la retirada de la nova Llei d’Educació impulsada pel conseller Ernest Maragall, i que s’aplicarà a partir del proper mes setembre, coincidint amb l’inici del nou curs escolar.

Els sindicats convocants de la protesta, USTEC-STES, CCOO, UGT, ASPEPC y CGT, reclamen la marxa enrere d’algunes mesures, com el final de la jornada intensiva al mes de juny o el decret d’autonomia dels centres.

La responsable d’Ensenyament de la UGT de L’Hospitalet, Carme Pinós, ha dit que aquesta vaga arriba després de molts intents de negociació amb el Departament d’Educació per part dels professors, i ha afegit que a hores d’ara les postures es troben molt allunyades

Segons Carme Pinós, el principal error del conseller Maragall és voler introduir al sistema educatiu el model empresarial, obviant alguns drets fonamentals com el d’igualtat d’oportunitats o el d’inclusió a la xarxa educativa.

Aquesta és la quarta convocatòria de vaga que duen a terme els professors de l’ensenyament públic català en els darrers dos anys.

Seguiment irregular

La jornada de vaga està tenint un seguiment força irregular. De fet, l’Àrea municipal d’Educació ha dit que un 60% del professorat ha secundat la vaga, tant a Primària com a Secundària, dades encara no definitives.

De la seva banda, el Departament d’Educació ha informat que la jornada lectiva d’avui s’està desenvolupant amb normalitat, amb un seguiment del 20%, sense incidències destacables i amb el compliment dels serveis mínims essencials.

Per part dels sindicats convocants, la responsable d’Ensenyament de la UGT de L’Hospitalet, Carme Pinós, ha assegurat que a L’Hospitalet el seguiment de la vaga s’ha situat al voltant del 65% de les plantilles de professors.

Carme Pinós ha reconegut que en aquesta quarta convocatòria de vaga el suport dels professors ha estat menor que en altres ocasions.

L’escola de Primària Milagros Consarnau, al barri de Santa Eulàlia, imparteix classes com un dia qualsevol després que el claustre de professors decidís ahir no secundar la protesta. Esther Pérez, secretària de l’equip directiu del centre escolar, ha explicat que tot i no estar a favor de la nova Llei de l’Educació i d’haver secundat les anteriors jornades de vaga, els docents del col•legi Milagros Consarnau han decidit impartir avui les seves classes.

Aquest matí a les 9, just quan el col•legi de Primària Milagros Consarnau obria les seves portes, la majoria dels pares que acompanyaven els seus fills a classe asseguraven no estar gaire informats dels motius de la jornada de vaga.

Mentrestant, a les portes de l’institut Santa Eulàlia un grup d’alumnes de segon d’ESO asseguraven tenir avui un dia de classe com qualsevol altre, tot i que també reconeixien que la majoria dels seus companys de Batxillerat havien secundat la vaga.