• Godó i Trias acollirà un centre innovador vinculat a la gastronomia i l'alimentació

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 23. 02. 2010

Godó i Trias acollirà un centre innovador vinculat a la gastronomia i l'alimentació

S'ha aprovat al Ple municipal del 23 de febrer

El Ple de l’Ajuntament ha donat llum verda al conveni que ha de subscriure l’Ajuntament i el Consorci per a la Reforma de la Granvia, pel qual s’encarrega a aquest organisme la realització de totes les actuacions necessàries per dur a terme la rehabilitació de la fàbrica Godó i Tries, conjunt industrial que forma part del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic (PEPPA) de L’Hospitalet. L'antiga fàbrica acollirà un centre innovador vinculat a la gastronomia i l'alimentació.

El primer pas serà la realització d’un estudi de viabilitat i la convocatòria d’un concurs d’idees que haurà de concretar l’actuació que s’hi faci i que caldrà que contempli la rehabilitació i adequació dels edificis del complex fabril i el seu entorn per a la implantació d’un nou mercat a la plaça d’Europa i la construcció d’un aparcament subterrani. Segons s'ha explicat al Ple, d'un nou concepte de mercat. Es tractaria de combinar parades de productes frescos ecològics i establiments de restauració que fomentin els hàbits saludables i el consum responsable.

L’Ajuntament de L’Hospitalet és el propietari de la finca situada en el carrer de Can Tries amb el carrer de les Sangoneres, en l’àmbit de la plaça d’Europa i del Districte Econòmic Granvia L’H, amb una extensió de 15.100 metres quadrats i on s’ubica la fàbrica Godó i Tries. Aquesta finca està qualificada pel planejament vigent com a equipament.

La fàbrica de Godó i Tries va ser construïda a principis del segle XX, el 1903, per l’enginyer Ferran Junoy i es dedicava als filats i teixits de jute (sacs). D’estil modernista i maó vist, disposa de diversos cossos, ampliats el 1964 segons projecte dels arquitectes Milà i Correa. Com a nota anecdòtica anys després va servir de decorat natural per a la sèrie de televisió La saga de los Rius, basada en les novel•les d'Ignasi Agustí.

D’altra banda, el Ple de l’Ajuntament també ha solventat el tràmit inicial d’una nova operació de transformació urbanística a l’àrea delimitada per les avingudes del Carrilet, de la Fabregada i Pau Sans i el carrer Cobalt, a la zona industrial de l’avinguda del Carrilet. La tinent d’alcalde d’Urbanisme, Ana María Prados, ha indicat, en el marc del Pla de Reforma d’Àrees Industrials, es vol potenciar la façana Sud de l’avinguda del Carrilet propiciant la reconversió d’antigues indústries en establiments comercials i oficines.

Aquestes dues actuacions urbanístiques (a Godò i Tries i a l'avinguda Carrilet) han tirat endavant amb el vot favorable de les forces del govern, PSC i ICV-EUiA; i el vot en contra de l’oposició, PP i CiU, que han criticat que siguin projectes encara massa inconcrets.

Encara en l’àmbit de l’urbanisme i l’habitatge, s’ha renovat el conveni amb el Consell Comarcal per mantenir els serveis de l’Oficina Jove d’Habitatge, que fa d’intermediari entre el jovent i el mercat immobiliari i informa de tots els programes de les diverses administracions públiques referits a aquest àmbit.

A més, l’Ajuntament també s’ha adherit al web “Redtrabaj@”, una iniciativa del Ministeri de Treball que té com a finalitat afavorir la inserció laboral per Internet. També s’ha signat un conveni amb l’Ajuntament de Sant Boi per acollir i tenir cura d’animals abandonats; i, en el capítol cultural, s’han aprovat les bases del festival CL’HIPS, de videoclips i documentals musicals.

Mocions de suport als consumidors, als comerciants i a la dona

D’altra banda, el Ple ha aprovat per unanimitat la moció de suport a les polítiques públiques de protecció a les persones consumidores que duen a terme de forma coordinada les administracions, amb l’objectiu de millorar els seus drets, especialment pel que fa a la salut, la seguretat i els interessos econòmics, en un entorn de mercat competitiu de productes i serveis, segurs i de qualitat.

L’Ajuntament difondrà entre la ciutadania, les entitats i les escoles l’exposició “Amb tu, segur”, organitzada per l’Agència Catalana de Consum que, amb motiu de la celebració el 15 de març del Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores, es podrà visitar del 10 al 23 d’aquest mes, a l’Harmonia, Espai d’Art.

També s’ha aprovat, amb els vots de PSC, PP, CiU i ICV-EUiA, una moció per la qual l’Ajuntament denuncia l’abús que estan patint els comerciants de la ciutat per part de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE). L’Ajuntament traslladarà a la Subcomissió Parlamentària del Congrés dels Diputats que, en l’actualitat, està debatent la reforma de la Llei de propietat intel•lectual, la necessitat d’establir un nou marc de relació amb l’SGAE més just, que, a més de conciliar els drets de propietat intel•lectual no perjudiqui les persones o entitats que no es beneficien amb aquesta indústria.

Finalment, el Ple ha ratificat per unanimitat la moció de suport als actes organitzats a la ciutat amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

El cas ONO

I, tot i que no s’ha aprovat, una moció de CiU ha donat peu a tractar el cas d’un grup de veïns del Gornal que ha rebut factures de l’operadora ONO de d’entre 500 i 1.000 euros, unes factures que els afectats consideren improcedents.

Des del govern local, el regidor de Consum, Clemente Murillo, ha explicat que la moció s’ha rebutjat perquè l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor ja s’està ocupant d’aquest assumpte i ha assumit les reclamacions, motiu pel qual, segons la majoria socialista, la moció estava fora de lloc.

Murillo ha explicat que les 41 denúncies presentades tindrien una mitjana de facturació de 500 euros i que, arran de les gestions ja fetes, ONO hauria retornat el 80% del l’import. Pel que fa al 20% restant, Murillo ha indicat que l’Ajuntament ha posat el cas en coneixement de la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions.

La portaveu municipal de CiU, Meritxell Borràs, ha demanat que l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor vagi una mica més enllà aprofiti l’ocasió per fer un estudi arreu de la ciutat, no tan sols de les denúncies presentades.
 

Imprimir