Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 21. 09. 2015

Les famílies de l'escola Ernest Lluch reivindiquen la construcció de l'edifici definitiu

Fan classe a l'espai on s'hauria d'ubicar el nou aulari

Pares, mares, alumnes i mestres de l'escola Ernest Lluch, al barri de Collblanc, han ocupat amb taules i cadires escolars l'aparcament provisional on s'ha d'ubicar l'edifici definitiu de l'escola. El centre imparteix classes en barracons des de la seva fundació el 2011. Les famílies reivindiquen la immediata construcció de la nova escola.

A l'aparcament en superfície del carrer Montseny amb el passatge Colom hi ha un cartell que anuncia que els cotxes poden ocupar aquest espai de forma provisional fins que comenci les obres de l'escola Ernest Lluch. Avui dilluns, una part de l'aparcament ha estat ocupada per les famílies de l'escola en un nou acte reivindicatiu en què els nens han pintat l'escola que volen.

Silvia de Diego, secretària de l'AMPA explica que el centre té un greu problema d'espai. Ara hi ha 175 nens (de P3 a 4art de primària). "El pròxim curs entrarà un nou grup i no hi ha espai físic. Necessitem també més pati i un espai per educació física i ho necessitem urgentment".

Els pare recorden que el passat 16 de juliol la diputada hospitalenca d'ERC, Anna Simó, va presentar a la Comissió d'Ensenyament i Universitats una proposta de resolució sobre la licitació del projecte de construcció de l'escola. Aquesta proposta va ser aprovada per unanimitat però fins al dia d'avui els pares no han rebut cap notícia de que s'hagi "ni tan sols acceptat el terreny que va oferir, ja en 2011 l'Ajuntament per a la seva construcció".

L'AMPA reivindicat que la Generalitat assumeixi la responsabilitat que va assumir amb les famílies de construir una escola definitiva. "No hem fet passos endavant. Volem una escola digna per als nostres fills. Si és necessari vindrem tots els dilluns a manifestar-nos".

A la concentració d'aquesta tarda a l'aparcament del carrer Montseny han assistit representants dels partits amb representació al consistori amb excepció d'ERC i CiU.

Una altra escola de L'Hospitalet,l la Paco Candel, al barri de Santa Eulàlia, es troba en la mateixa situació que l'Ernest Lluch.

 

Imprimir