• Una estació mediambiental controlarà les emissions de la futura central de cicle combinat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 17. 02. 2010

Una estació mediambiental controlarà les emissions de la futura central de cicle combinat

Que Gas Natural obrirà a la Zona Franca a finals d'aquest any

La Generalitat s’ha compromès a instal·lar -de moment, amb caràcter provisional- una estació mediambiental a la zona Sud de la ciutat per controlar les emissions que produirà la central de cicle combinat que l’empresa Gas Natural obrirà a finals d’any a la Zona Franca, a prop del Port de Barcelona.

La Generalitat també ha acceptat crear una comissió de seguiment amb l’Ajuntament i les entitats veïnals per supervisar l’activitat d’aquesta planta de generació d’energia i evitar que malmeti la qualitat de l’aire tant en el conjunt de l’àrea metropolitana con, en particular, a L’Hospitalet.

Així es va constatar ahir dimarts, en una reunió entre la directora de Qualitat Ambiental de la Generalitat, Maria Comellas, el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Alfonso Salmerón, el president de la federació de veïns, Manuel Piñar i el vocal de medi ambient de l'AAVV de Bellvitge, Fernando Martínez.

Gas Natural preveu que a finals d’aquest any la central tèrmica de cicle combinat de la Zona Franca ja comenci a funcionar. L’objectiu és que aquesta instal•lació pugui abastir els 400 megawatts suplementaris d’energia elèctrica que necessitarien Barcelona i la resta de localitats metropolitanes.

La central de cicle combinat va suscitar moltes crítiques des de sectors ecologistes i veïnals, que consideren que les seves emissions deixaran encara més partícules en suspensió i malmetran la qualitat de l’aire. Malgrat això, Gas Natural afirma que les emissions contaminants seran mínimes.

El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Alfonso Salmerón, ha explicat que la Generalitat s’ha compromès a instal•lar una nova estació mediambiental -de moment, provisional, però amb possibilitats de ser fixa- a la zona Sud de la ciutat per mesurar amb fiabilitat l’impacte de la central tèrmica.

La Generalitat també promourà la creació d’una comissió de seguiment de la central de cicle combinat de Gas Natural, en la qual hi seran presents l’Ajuntament i les associacions de veïns de L’Hospitalet. El president de la federació veïnal, Manuel Piñar, ha explicat que aquesta comissió es constituirà a l’estiu i que serà llavors quan es començarà a debatre el protocol que s’aplicarà en cas que les emissions contaminants superin els límits.

La Generalitat també s’ha compromès a fer públics en els plafons i els pirulís d’informació municipal l’índex de qualitat de l’aire que es registri en cada moment, i a que la flota d’autobusos Rosanbús, que presta servei a L’Hospitalet, funcioni amb gas natural, menys contaminant.

Imprimir