• Els esplais Itaca, La Florida i el CE Bellvitge obren per vacances
  • Els esplais Itaca, La Florida i el CE Bellvitge obren per vacances
  • Els esplais Itaca, La Florida i el CE Bellvitge obren per vacances

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 01. 08. 2013

Els esplais Itaca, La Florida i el CE Bellvitge obren per vacances

Més de 300 nens gaudiran d'activitats durant el mes d'agost

Aquest estiu, quatre casals de la ciutat obren les seves portes el mes d'agost. Ítaca ja és el segon any consecutiu que ofereix aquest tipus d’activitat amb l’objectiu que tots els nens i nenes de L’H tinguin les necessitats cobertes d’alimentació, higiene i lleure. Moltes de les places venen derivatdes dels serveis socials de l’Ajuntament.
 

El Club d’Esplai Bellvitge és el primer any que obre l’esplai a l’agost. Uns 54 nens s’hi ha apuntat. Segons Xavi Castellano, coordinador general del Club Esplai Bellvitge, “un 85% dels nens que vindran al mes d’agost ho fan amb beques dels serveis socials de l’Ajuntament.

Són situacions familiars complicades des d’un punt de vista econòmic” El preu del casal és de 450€ que moltes famílies no es poden permetre. Entre les activitats que s’han preparat destaquen contes pels més petits, l’elaboració de blogs i vídeos que després es publicaran a la xarxa., piscina al Poliesportiu Sergio Manzano i al Tenis Gran Via, molts jocs d’aigua, tallers de cuina i excursions.

L’Associació Educativa Ítaca repeteix experiència. És el segon any que obre l’esplai al mes d’agost. De fet, l’any passat ja van detectar que havia necessitats a la ciutat que durant aquest mes nos estaven cobertes i ja es van oferir un centenar de places.

Felipe Campos, director general d’Ítaca, ha explicat que “la crisi ja va posar de manifest que les necessitats giraven entorn l’alimentació, la higiene i el lleure entre els nens”. L’objectiu d’Itaca és arribar als 200 nens.

Campos afegeix “tenim ja 40 places per a nens si nenes amb risc social que financia l’Ajuntament”. El cost del casal és en aquest cas de 490€. Les activitats es centraran principalment en anar a la piscina, la platja i un munt d’activitats més.

D’altra banda, el casal d’agost de l'esplai La Florida, que comença el dia 5 d’agost, acollirà a 60 nens i nenes que faran activitats principalment relacionades amb l’aigua, l’esport o les manualitats.

Majoritàriament son infants dels barris de Florida, Can Serra, Les Planes i Pubilla Cases, molt d’ells també derivats de serveis socials de l’ajuntament. Les famílies però expliquen els organitzadors dels casals es comprometen a pagar el preu simbòlic d’1€ cada setmana de casal.

Finalment, el Club Infantil i Juvenil SanFeliu Sant Ildefons ofereix un centenar de places també per infants de la ciutat, ja que l'esplai acull nens i nenes de L'Hospitalet i Cornellà. Les activitats s'allargaran fins el 30 d'agost.

Imprimir