Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 08. 05. 2013

Les famílies de l'escola Paco Candel denuncien manca d'espai

La Generalitat no vol instal•lar un nou mòdul per acollir els 50 nous alumnes

Les famílies de l’escola Paco Candel han denunciat les estretors que hauran de patir els alumnes del centre el pròxim curs quan s’incorporin el nous 50 nens de P-3 sense que s’instal•li un nou edifici prefabricat per acollir dues noves aules.

L’escola Paco Candel és una de les dues escoles de nova creació de la ciutat. Va néixer en barracons, al carrer Amadeu Torner, a tocar amb la plaça Europa, una àrea en creixement que necessita de noves places escolars. Va començar amb dues aules de P-3, que cada curs augmenten amb les noves incorporacions.

El pròxim curs, l’escola acollirà dos nous grups de P-3, és a dir, 50 alumnes. En un principi la Generalitat va plantejar obrir només un grup. Però la preinscripció, amb 56 famílies sol•licitants, segons l’àrea d’Educació de l’Ajuntament, ha demostrat que es necessiten les dues línies.

Però els 50 nous nens no vindran acompanyats d’un nou barracó per a les dues aules necessàries. La Generalitat, adduint estalvi econòmic i que encara no s’ha aprovat el pressupost del 2013, no vol construir el nou espai. En canvi proposa que els nous alumnes ocupin l’espai dedicat a la biblioteca i a la sala de psicomotricitat.

L’Associació de Famílies d’Alumnes de l’escola Paco Candel ha denunciat la decisió de la Generalitat. “No volem perdre la biblioteca. Un espai que ens va costar molt de crear i que es va equipar gràcies a la col•laboració de les famílies. Un barracó té un cost d’un 20.000 euros. Són uns diners insignificants per a la Generalitat”, explica Núria Muñoz, presidenta de l’associació.

El tinent d’alcalde d’Educació, Lluís Esteve, ha explicat que la primera dificultat, que era aconseguir les dues línies de P-3 s’ha superat. “Creiem que la reivindicació de més espai que fan les famílies és lògica. L’Ajuntament farà també aquesta petició”, diu Esteve, que afegeix que a la zona de Santa Eulàlia on es troba l’escola Paco Candel està acollint parelles joves i que existeix la necessitat de places escolars noves.

Lluís Esteve també ha dit que de les cinc línies de P-3 que la Generalitat volia reduir, quatre s’han recuperat perquè la preinscripció demostra la necessitat d’aquestes places.

Imprimir