Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 07. 05. 2013

Els casals d'estiu i les colònies, contra la crisi

El consell i la Fundació de l'Esplai compten amb ajuts per a les famílies amb dificultats

Ja està obert el període d’inscripcions als casals d’estiu i a les colònies dels esplais de L’Hospitalet. Enguany, que la crisi torna a notar-se entre les famílies, han augmentat les activitats i els ajuts. L’Esplai Ítaca i La Florida obriran durant el mes d’agost.

Malauradament, els nens i nenes no s’escapen tampoc de la crisi econòmica i fa un parell d’anys que tant des del Consell de l’Espla de L'Hospitalet com la Fundació Catalana de l’Esplai posen en marxa campanyes perquè tots els nens puguin gaudir de diferents activitats durant l’estiu.

Merche Garcia, directora del Consell de l’Esplai, explica que “des dels esplais del consell estem fent un esforç important per col•laborar donant facilitats a les famílies i alguns, com l’esplai de La Florida ha obert una línia pròpia de beques per facilitar la participació dels infants”. (Consulta les activitats programades pel Consell de l'Esplai).

Aquest estiu, a banda de les ajudes de l’Ajuntament i la Generalitat, també compten amb le beques de Proinfància de l’Obra Social de La Caixa pels col•lectius amb més dificultats socials. “Tot i això” segons Garcia, “la demanda d’ajuts és molt més gran del que poden cobrir aquestes beques”.

En general, les entitats del Consell de l’Esplai mantenen els mateixos preus que l’any passat. El preu per setmana del casals és de 98€ i les colònies i campaments oscil•len entre els 200 i els 300€ segons el lloc i els dies d’estada.

“Un estiu per a tothom”

Des de la Fundació Catalana de l’Esplai, que gestiona el Club d'Esplai Bellvitge i Club d'Esplai Pubilla Cases-Can Vidalet, han posat en marxa la campanya "Encerta l'Estiu. Un estiu per a tothom", que inclou una oferta de més de 500 activitats d'estiu per a infants, joves i famílies, una campanya amb beques i ajuts i un sistema d'autofinançament per garantir que les activitats estiguin a l'abast de tots els nens.

Un clar exemple a la nostra ciutat és el Club d’Esplai Bellvitge on la campanya d’ajuts, explica Xavi Castellano, coordinador d’aquest Club, “es concreta en tres grans blocs: beques, rifes i ginkama. Les beques es centren en les famílies amb infants entre els 3 i els 17 anys afectades per l’atur o per la crisis”.

Pel que fa a la rifa d’estiu, funciona amb una rifa que pot arribar a finançar el cost total de l’activitat que es vulgui realitzar. I per últim, afegexi Castellano, “la Ginkama solidaria de l’Estiu, una competició per equips on s’han de superar diferents proves i arribar a la final que es disputarà al mes de setembre. S’aconsegueixen així donatius per a ajudar a que nens i adolescents de famílies amb dificultats puguin participar a les colònies d’estiu”. Aquí, podeu trobar les activitas d'aquest tius del Club d'Esplia Bellvitge.

Ítaca i La Florda, oberts a l’agost

Aquest any, i com a novetat els esplais Ítaca de Collblanc-La Torrassa i l’Esplai La Florida obriran a l’agost. Merche Garcia, directora del Consell de l’Esplai, ha explicat que “el projecte neix quan es detecta que hi ha nens que només mengen bé al dinar de l’escola i que les famílies , a causa de la crisi, no poden oferir un dieta sana i equilibrada durant les vacances” El casal d’agost és una continuïtat del de juliol.

Consulta els telèfons de contacte i adreces electròniques de tots els esplais de la ciutat. 

Imprimir