Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 02. 05. 2013

Els alumnes de 3er d'ESO de l'institut de Bellvitge es transformen en cineastes

Enregistren un curtmetratge

Els alumnes de tercer d’ESO de l’Institut Bellvitge han iniciat dijous, 2 de maig, el rodatge d’un curtmetratge. Es tracta del punt culminant del projecte Cinema en curs que han treballat durant tot el curs i que vol donar a conèixer el món del cinema entre els alumnes de secundària.

Una noia viu amoïnada per no saber quines decisions ha prendre per afrontar el futur. Gràcies a l’ajuda d’una amiga, supera aquesta etapa. Aquest és l’argument del curtmetratge que els alumnes de 3er d’ESO de l’Institut de Bellvitge rodaran durant tres dies als carrers del barri.

Els alumnes han fet el guió i la planificació. Fan de director, d’actors, de tècnics de so, de tècnics de càmera, de muntadors. La intenció del projecte és que coneguin tots els elements necessaris per fer realitat un film.

Prèviament, al llarg del curs, s’han visionat de pel•lícules de diverses èpoques i cultures, i s’han fet tallers pràctics sobre diversos procediments de la producció cinematogràfica.

En aquesta edició del projecte Cinema en curs han participat fins 2.000 alumnes d’instituts de Catalunya.

Tots els curtmetratges es projectaran a la Filmoteca de Catalunya, el 28 de maig. Posteriorment, els films es presentaran a la Cinémathèque française de París i en diversos festival d’abast internacional.

Cinema en curs és una iniciativa d’A Bao A Qu.

Imprimir