• Homenatge de L'Hospitalet a Lluís Companys
  • Homenatge de L'Hospitalet a Lluís Companys
  • Homenatge de L'Hospitalet a Lluís Companys
  • Homenatge de L'Hospitalet a Lluís Companys

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 16. 10. 2012

Homenatge de L'Hospitalet a Lluís Companys

La societat civil i els politics recorden al President assassinat ara fa 72 anys

Aquest dilluns, la ciutat ha recordat la figura del President Lluís Companys amb la tradicional ofrena floral institucional, quan es commemoren els 72 anys del seu afusellament. 

Amb la pre-campanya electoral en marxa, els representants politics de la ciutat, les entitats i les institucions han recordat la figura del President a la Plaça que porta el seu nom, al barri del Centre. L'acte ha finalitzat amb la cantada de "Els Segadors". ERC, el partit polític de Companys, també va celebrar un acte en memòria del seu president.

Durant l’ofrena, l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, s’ha referit a la figura de Lluís Companys, “ens identifiquem molt amb Companys perquè sempre havia defensat la gent més necessitada. Els seus valors són els que representen moltes persones d’aquesta ciutat”. Marín destaca la importància “de la seva trajectòria i els valors que ell representava”

L’ofrena floral institucional de cada 15 d’octubre és l’acte principal de la ciutat en memòria del President Lluís Companys. Membres del consistori, entitats, sindicats i institucions han realitzat les seves ofrenes quan es recorden els 72 anys de l’afusellament de Companys, al castell de Montjuïc per odre de Franco.

Companys es va exiliar quan les forces de l’exèrcit franquista eren a punt d’entrar a Barcelona, el 26 de gener del 1939. La Gestapo el va detenir a París l’agost de 1940. Va ser portat a Madrid i sotmès a un consell de guerra sumaríssim. El 15 d’octubre, a quarts de set de la matinada, va ser afusellat.

Imprimir