Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 11. 12. 2009

La Generalitat designa com a escoles verdes a tres centres de la ciutat

Els CEIP Joan Maragall i la Marina, i l'IES Bellvitge

Els col•legis Joan Maragall, de Sant Josep, i la Marina, de Bellvitge, juntament amb l’Institut Bellvitge, han obtingut el distintiu Escola Verda que atorga el Departament d’Educació de la Generalitat. Els tres centres educatius han pogut demostrar que desenvolupen correctament l’Agenda 21 escolar al llarg del curs.

El distintiu d’Escola Verda els permetrà desenvolupar a les seves classes accions educatives relacionades amb la sostenibilitat amb recursos provinents de la Generalitat. L’objectiu principal és promoure entre els alumnes una nova cultura mediambiental basada en valors ecològics i el respecte per la natura de manera global a totes les classes, ja siguin de matemàtiques o d’història.

Per poder rebre el distintiu Escola Verda, els centres educatius han hagut de presentar a la Generalitat un projecte d’educació ambiental amb una durada d’aplicació de 3 anys, segons ha explicat la coordinadora d’educació ambiental de l’Institut Bellvitge, Carolina Crespo.

Segons la coordinadora, entre les iniciatives que es duran a terme fora de classe hi ha la celebració d’un mercat d’intercanvi i la posada en marxa d’un hort ecològic.

El programa Escoles Verdes és una iniciativa dels departaments de Medi Ambient i d’Educació de la Generalitat.
 

Imprimir