• Cinquena edició del Dia de la Flama

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 13. 07. 2012

Cinquena edició del Dia de la Flama

Els Fills de La Flama organitzen activitats de foc a L'Hospitalet Centre

Aquest dissabte, l’entitat Fills de la Flama organitza el cinquè Dia de la Flama de les Tradicions Catalanes. Una trobada de colles de diables, tabalers i malabars de foc de diferents comarques de Catalunya

L’entitat Fills de la Flama fa cinc anys que organitza aquesta festa del foc. La plaça de l’Ajuntament serà l’escenari de tallers infantils i activitats festives durant tot el dia. Enguany participen cinc colles: Diables de Casablanca, de Sant Boi de Llobregat; Diablesses i Diables de Sarrià, de Barcelona; Dimonis de Sant Just Desvern; i els Diables de Canyelles 'Canyafocs'.

El president de l’entitat, Andrés Crugeira, explica que “pel matí hem organitza a la Plaça de l’Ajuntament tallers infantils sobre Diables, on els nens es podran pintar les cares de diables o fer un taller de timbals. Per la tarda, es farà una tabalada i amb una representació teatral començarà el correfoc

Segons Andrés Crugeira, aquesta celebració “ens permet donar-nos a conèixer al barri, que els nens s’enganxin als diables i fer un intercanvi i agermanament entre les colles de diferents localitats. És una forma de poder participar i donar a conèixer les nostres tradicions”.

Pels pares més porucs, els nens poden pintar-se i tocar el timbal. "Als tallers de foc, els nens no corren cap perill de cremar-se perquè van perfectament protegits".

Crugeira afegeix que “a L’Hospitalet, cada cop hi ha més tradició de festes de foc. Fa uns anys, als correfocs no participaven gaire i ara cada cop hi ha més gent que s’apunta”.

Imprimir