Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 26. 06. 2012

L'Ajuntament oferirà un servei alternatiu als Espais Familiars a partir del gener

Les famílies afectades es manifesten davant del consistori exigint el manteniment dels espais

L’Ajuntament de L’Hospitalet s’ha compromès a oferir un servei alternatiu a partir del mes de gener als Espais Familiars que fins ara s'oferien a La Caseta dels Arbres i la dels Tarongers

L’alcadessa Núria Marín s’ha reunit aquest dimarts amb representants de les famílies que es mostren “esperançats” que la situació arribi a bon port. Tot i així, durant el període de setembre a gener es manté la incògnita sobre si els nens i els pares disposaran d'aquest espai de relació entre famílies.

La regidora de benestar i família, Dolors Fernàndez, ha explicat que s’està treballant per “definir els serveis” i intentar que “el més aviat possible tornin a estar en marxa”. Segons Fernández hi haurà algunes activitats que es podran reprendre abans que d’altres en espais diferents però, en tot cas, sí que ha descartat que es puguin recol·locar a les famílies en altres espais familiars a causa de la saturació que ja pateixen aquests centres. La regidora també ha explicat que durant aquest mes de juliol es treballarà conjuntament amb les famílies per definir aquest nou servei que s’haurà de posar en marxa a partir del gener.

De la seva banda, la representant de les famílies, Haydee Rodríguez, ha explicat que s’ha demanat al Consistori que estudiï l’opció de cedir algun local per tal de poder mantenir les activitats durant el període que va de setembre a gener i, així, evitar que les famílies quedin a l’estacada.

Rodríguez també ha dit que el consistori s’ha compromès a estudiar el manteniment de les activitats aquàtiques que fan els nens. Malgrat tot, la representant de les famílies s’ha quedat amb la impressió que si no s’haguessin mobilitzat, el Consistori hagués tancat definitivament els Espais Familiars de La Caseta dels Arbres i els Tarongers.

Jornada reivindicativa a la plaça de l’ajuntament

Abans de la trobada amb l’alcadessa, una trentena de pares i mares i els seus fills s’han concentrat a la plaça de l’ajuntament per mostrar el seu rebuig a la decisió del consistori en una jornada reivindicativa. Han muntat petites piscines inflables on els nens han jugat una estoneta amb l’aigua i també s’han fet sentir amb xiulets (galeria fotogràfica).

També s’ha aprofitat per recollir signatures entre els vianants per evitar el tancament dels espais familiars. De moment, s’han recollit més de 1.000 signatures. També, recordem, s’ha creat un blog a través del qual es pot seguir el cas.

Els pares i mares que s’han concentrat han manifestat el seu disgust per la decisió del consistori. Consideren que és una mesura“injusta” i “desastrosa” i que els estan traient un servei amb el qual comptaven, sobretot pares que no han pogut apuntar els fills en una escola bressol. També consideren que és “un espai bàsic pel creixement dels nens i que és un servei que s’hauria de potenciar a tots els barris”.

La Caseta dels Arbres i la dels Taronges, centres afectats

Els Espais Familiars són un servei que consisteix en oferir un espai on pares, mares i nens de 0 a 3 anys que no van habitualment a una escola bressol es troben per compartir les experiències personals. Ens nens poden així interactuar amb altres nens i els pares i les mares amb altres pares i mares. També s'ofereixen xerrades informatives sobre aspectes sanitaris o d'alimentació, per exemple.

El pròxim mes de febrer es tancaran els Espais Familiars que s'ofereixen a La Caseta dels Arbres (espai annex a l'escola bressol La Casa dels Arbres), a Santa Eulàlia, i la Casa dels Tarongers, a Can Serra. Aquests dos espais es financen exclusivament amb subvencions externes procedents de la Generalitat i la Diputació de Barcelona que, ara, ja no es faran a causa de les retallades en educació. Hi ha dos espais familiars més que sí que tindran continuïtat: el de la Casa de les Castanyes, al Gornal, i el de les Palmeres, a la Torrassa.

Imprimir