Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 06. 06. 2012

Escolars de L'H planten un hort urbà al parc de la Torrassa

Entitats socials i centres educatius s'ocuparan del seu manteniment

A principi de curs, el Consell de Nois i Noies de L’Hospitalet va rebre l’encàrrec de plantar un hort al parc de la Torrassa. Es tracta d’un projecte encarregat per la pròpia alcaldessa, Núria Marín, que té com a objectiu pedagògic adquirir hàbits saludables i sostenibles.

Durant el curs 2011-2012, alumnes de 5è i 6è de primària de 15 escoles de la ciutat han treballat el procés de crear un hort urbà. Per dur a terme el projecte, els nois i noies han hagut d’assabentar-se de com cuidar un hort, aprenent les tasques agrícoles més elementals. Tots aquests nous coneixements els ha permès trasplantar aquest matí diversos vegetals, com ara tomàquets, síndries, bledes, carbassons i raves.

L’alcaldessa Marín ha volgut ser present a la inauguració del nou espai ecològic, i allà mateix ha felicitat als participants de la iniciativa per la seva "bona tasca".

A la plantada hi han participat els consellers de les escoles Centre Cultural Alegre, Centre d’Estudis Jaume Balmes, Centre d’Estudis Joan XXIII, Col•legi Tecla Sala, i les escoles Santiago Ramón y Cajal, Joan Maragall, La Carpa, La Marina, Pere Lliscart i Menéndez Pidal.

Vessant social

Un cop els escolars han finalitzat la feina de trasplantar les llavors, han lliurat les claus de l’hort a entitats socials de la ciutat que treballen per a la integració sociolaboral. Entre aquestes hi ha Tallers Bellvitge i el Club Social el Roure, que pertany a AFHEMOS, l’Associació de Familiars de Malalts Mentals de L’Hospitalet. D’aquesta manera, aquestes entitats disposen a partir d’avui d’una nova eina per facilitar la integració laboral dels seus membres.

Imprimir