• L'escola Sant Josep-El Pi aconsegueix un premi Baldiri i Reixac per la promoció de la cultura catalana

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 21. 05. 2012

L'escola Sant Josep-El Pi aconsegueix un premi Baldiri i Reixac per la promoció de la cultura catalana

El centre celebra enguany el seu 25 aniversari com a escola pública

L’escola Sant Josep-El Pi, del barri de Sant Josep, ha rebut el premi Baldiri Reixac de la Fundació Lluís Carulla, que reconeix la tasca a favor de la llengua i la cultura catalana.

En concret, el premi reconeix la llarga tradició catalana inserida en la vida associativa i cultural del barri de Sant Josep de l’escola. També fa menció l’equip de mestres –alguns en són antics alumnes– que saben transmetre diàriament aquest llegat a l’alumnat i al professorat més jove.

La Fundació Carulla destaca especialment el projecte de la biblioteca, “el cor de l’escola”, com a generadora d’activitats d’animació a la lectura, que reverteixen en la formació lectora i literària de tota la comunitat escolar, cosa que l’ha convertit en un projecte molt reconegut i premiat.

El director de l’escola, Jaume Centelles ha explicat que, a banda d’adoptar el català com a llengua vehicular del centre, tant en les classes com en el tracte amb les famílies, també donen molta importància educativa a la cultura popular catalana, amb grups de sardanes i una colla de diables i tabalers.

Segons Jaume Centelles, aquestes activitats lúdiques donen cohesió interna i també són un factor d’integració dels alumnes nouvinguts.

Jaume Centelles creu que aquesta distinció de la Fundació Lluís Carulla és, sobretot, un reconeixement a la tasca feta durant 25 anys per professors, pares i alumnes, que van apostar i han sabut mantenir un model d’escola catalana.

L’escola Sant Josep-El Pi va entrar a formar part de la xarxa d’escoles públiques ara fa 25 anys. Es una de les tres escoles de L’H (juntament amb Patufet-Sant Jordi i Estel) que van fer aquest pas el 1987.

L’escola Sant Josep-El Pi -i d’altres d’arreu dels territoris de parla catalana- rebrà el Premi Baldiri Reixac, el 30 de maig, en un acte oficial al Palau de Pedralbes.

Imprimir