• Nou projecte per al mercat de La Florida amb un cost menor

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 20. 05. 2012

Nou projecte per al mercat de La Florida amb un cost menor

La crisis fa que es busqui una solució més econòmica

La crisi econòmica ha obligat a l'Ajuntament a reformular el projecte de construcció del mercat del barri de la Florida. El projecte inicial tenia un pressupost provisional de 22 milions d'euros i les modificacions aprovades podrien suposar un estalvi d’aproximadament, 2 milions d'euros.

L’Ajuntament ha presentat als paradistes un esbós del projecte, que corre a càrrec de l’Entitat Metropolitana. Segons el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, José Maria García Mompel, “el nou projecte s’adapta a l’entorn del barri i recull els plantejaments que havien fet els paradistes”.

El projecte inicial preveu la construcció d’un edifici amb una superfície total d'uns 20.000 metres quadrats repartits en cinc plantes que acolliran un aparcament soterrani, un supermercat, les parades d'alimentació i equipament per a la persona, establiments de restauració i equipaments municipals.

Mompel ha explicat que la rebaixa del cost del projecte es déu sobretot a l’abaratiment dels costos de la construcció. “El sector es troba en un moment de preus a la baixa”, ha dit.

Anys de retard

José Maria Gacía Mompel també ha posat data a l’inici de la construcció: l’any 2013.

La construcció del nou mercat de la Florida porta anys de retard. Els paradistes del mercat es van traslladar el mes de desembre de 2008 a una carpa provisional on encara hi són perquè les obres hauríen d'haver començat en 2009, en el mateix lloc on s'ubicava l'antic mercat.

Fins el 2010 no es va enderrocar l’antic mercat i des llavors no s’han realitzat més actuacions. En principi estava previst que el mercat estigués construït el 2011.

Mompel ha dit que és veritat que hi ha retard però que finalment s’han posat les bases perquè comenci a construir-se l’equipament. “A més cal tenir en compte que la construcció no depèn exclusivament del municipi. Hi ha altres administracions implicades”.

Imprimir