• El Centre de Normalització Lingüística organitza el primer Concurs d'Scrabble

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 17. 05. 2012

El Centre de Normalització Lingüística organitza el primer Concurs d'Scrabble

Serà el 2 de juny i cal inscripció prèvia

L’Scrabble o Intelec, com alguns el coneixen, torna a estar de moda. Ara es juga a través dels mòbils i amb partides que duren dies amb un contrincant o amb molts, l’hi ha canviat el nom però és el mateix joc. I l’objectiu és el mateix: afinar els coneixements d’una llengua per obtenir punts amb les paraules i guanyar al contrincant.

El Consorci de Normalització Lingüística de L’Hospitalet (CNL) s’ha decidit per la vessant més tradicional, el joc de taula, i ha organitzat el primer Concurs d’Scrabble que tindrà lloc el 2 de juny.

Per qui no ho conegui, l’Scrabble és un joc de taula en el qual cada jugador intenta guanyar punts mitjançant la construcció de paraules en català sobre un tauler de 15x15 caselles.

Com explica la directora del centre, Alba Conesa, es tracta d’aprendre el català d’una manera més lúdica, volen “jugar amb la llengua, és igual que els participants sàpiguen molt o poc català perquè el més important és que tinguin ganes de jugar”. El concurs es planteja per parelles, així es poden compartir coneixements.

El CNL compta amb la col•laboració de les biblioteques. Durant tot el mes de juny, la Biblioteca la Florida posa a disposició dels usuaris un joc d’Scrabble perquè puguin practicar i la Biblioteca Josep Janés ha organitzat un taller per a les persones que no coneguin el joc el 22 de maig.

També el CNL posa a disposició de tots els interessats les seves instal•lacions per poder fer pràctiques de joc (de dilluns a dijous, de 10 a 12 h i de 17.30 a 19.30 h). Cal reservar dia i hora trucant el telèfon 93 440 65 70. Durant les pràctiques es disposarà d’un tauler de joc i d’una persona que explicarà com s’hi juga.

Alba Conesa convida a participar en el concurs i demana que la gent no cregui que ha de conèixer molt bé el català, perquè afirma que l’Scrabble “és també un joc d’atzar, la sort té molta importància i també l’estratègia, per posar les lletres a les caselles que donen més punts”.

Per poder participar en el concurs es necessita una inscripció prèvia que s’ha de fer al Centre de Normalització Lingüística fins al 25 de maig, per telèfon: 93 440 65 70 o bé presencialment (c. Mare de Déu de la Mercè, 20).

Imprimir