• Alumnes de l'Institut Bellvitge roden un curtmetratge que es projectarà a la Filmoteca
  • Alumnes de l'Institut Bellvitge roden un curtmetratge que es projectarà a la Filmoteca
  • Alumnes de l'Institut Bellvitge roden un curtmetratge que es projectarà a la Filmoteca

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 25. 04. 2012

Alumnes de l'Institut Bellvitge roden un curtmetratge que es projectarà a la Filmoteca

En el marc del projecte ‘Cinema en curs'

Els alumnes de tercer d’ESO de l’Institut Bellvitge han iniciat avui el rodatge d’un curtmetratge, una activitat que forma part del projecte Cinema en curs, amb l’objectiu d’introduir la creació cinematogràfica com a eina educativa.

El projecte, que es duu a terme al llarg de tot el curs, ha inclòs des de visionat de pel•lícules de diverses èpoques i cultures a tallers pràctics sobre diversos procediments de la producció cinematogràfica. L’etapa final és el rodatge d’un curtmetratge, amb totes les seves fases, des de l’elaboració del guió fins al muntatge.

Els 14 alumnes de tercer d’ESO de l’Institut Bellvitge que han començat avui el rodatge del curtmetratge han planificat una història centrada en l’impacte emocional que pateix un noi quan la seva mare canvia de feina.

En aquesta edició del projecte ‘Cinema en curs’ han participat fins a 17 escoles i instituts d’arreu de Catalunya. Segons la professora Dolors Busquets, des del punt de vista pedagògic, aquesta iniciativa ha permès potenciar aspectes com la creativitat, l’organització de la feina i el treball en equip.

Tots els curtmetratges es projectaran a la Filmoteca de Catalunya, el 5 de juny. Alguns d’ells també es presentaran a la Cinémathèque française de París el 6, 7 i 8 de juny en una projecció en què participarà una delegació d’alumnes de Cinema en curs juntament amb nens i joves de diversos països europeus (França, Portugal, Itàlia, Gran Bretanya, Alemanya).

Cinema en curs és una iniciativa d’A Bao A Qu amb el suport del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, els Departaments de Cultura i Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i els ajuntaments de les localitats on es duen a terme els tallers, i l’Obra Social ‘la Caixa’. També col•laboren amb el projecte la Filmoteca i la Universitat Pompeu Fabra. 

Imprimir