• Balanç positiu de la Diada de Sant Jordi

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 24. 04. 2012

Balanç positiu de la Diada de Sant Jordi

Milloren les vendes de llibres respecte l'any passat

Els llibreters encara no han fet caixa però tot sembla indicar que la Diada de Sant Jordi va anar bé, com a mínim per igualar la facturació de l’any passat. El clima va acompanyar i les hores de la tarda van ser les de màxima afluència. Com cada any ja es tenen les llistes dels llibres més venuts. 

L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra del suec Jonas Jonasson, i les novel•les de Rafael Nadal, Quan érem feliços, i Lluís Llach, Memòria d’uns ulls pintats, han encapçalat la llista de títols de ficció en català més venuts de la Diada de Sant Jordi, celebrada ahir.

En castellà, el veterà Eduardo Mendoza, encapçala les vendes amb la seva última novel•la El enredo de la bolsa y la vida, seguit de la versió en castellà de l'avi de 100 anys.

El tercer volum de les memòries de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol titulat Memòries III: De la bonança a un repte nou (1993-2011) i El menjar de la família de Ferran Adrià, van ser els llibres més venuts pel que fa a no ficció en català.

Pel que fa a la no ficció, han triomfat els llibres d’economia, cuina o autoajuda. El més venut ha estat Más allá del crash, de l'economista Santiago Niño-Becerra. En segona posició la versió castellana de La comida en familia de Ferran Adrià, que recull menús senzills per fer a casa.

Pel que fa al volum de vendes, segons el Gremi de Llibreters enguany s’ha superat la xifra de facturació de 17 milions d’euros respecte la darrera Diada. Tot i així, aquest increment ha estat lleu: d’entre el 3 i el 8%.

Pel que a les roses, enguany s’han venut uns sis milions en el conjunt de Catalunya.
 

Imprimir