• Els llibres i les flors, protagonistes de la jornada
  • Els llibres i les flors, protagonistes de la jornada
  • Els llibres i les flors, protagonistes de la jornada
  • Els llibres i les flors, protagonistes de la jornada
  • Els llibres i les flors, protagonistes de la jornada

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 23. 04. 2012

Els llibres i les flors, protagonistes de la jornada

Amb activitats solidàries i conta contes per als més petits

Avui, 23 d’abril, la rambla Just Oliveras es converteix en el centre neuràlgic de la diada de Sant Jordi a L’Hospitalet. Els llibreters i els paradistes de roses esperen, malgrat la crisi, superar o com a mínim igualar les vendes de l'any passat. El fet que Sant Jordi caigui enguany en dia laborable és un punt a favor i, de moment, el temps també acompanya 

El sector de la flor és optimista per una diada en la qual esperen vendre 7 milions de roses a tot Catalunya. El 30% de les roses que es vendrqan són de producció catalana i s’han conreat al Maresme. La resta s’han importat de països com ara Colòmbia o l’Equador.

Pel que fa a colors, els floristes asseguren que la rosa vermella serà la més apreciada i demandada, i els preus van des dels 3 euros les més econòmiques, i entre 6 10 euros les més cares.

L’altre gran protagonista de la jornada és el llibre. El Gremi de Llibreters esperar superar o, com a mínim, repetir la facturació del 2011, que es va situar en uns 17 milions d’euros.

Entre les novetats editorials destaca la ‘Memòria d'uns ulls pintats’ de Lluís Llach; ‘Homes d'honor’ de Xavier Bosch, ‘La dona veloç’ d’Imma Monsó o ‘El meu amor Sikh’ d'Elisabet Pedrosa. També s’espera que es vengui molt bé ‘Jo confesso’ de Jaume Cabré, tot i que ja fa uns mesos que va sortir al mercat.

‘El enredo de la bolsa y la vida’ d’Eduardo Mendoza, i ‘El lector de Julio Verne’ d'Almudena Grandes, en castellà també s’espera que es venguin bé. L'humor de ‘L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra’ de Jona Jonasson o ‘Fins que passi la teva fúria’ d'Asa Larsson, podrien situar-se entre les favorites pel que fa a les traduccions.

A aquesta llista de llibres, Neus Rodríguez, una de les responsables de la Llibreria Abacus de L’Hospitalet, afegeix ‘El prisionero del cielo’ de Carlos Ruiz Zafón, ‘Los asesinos del emperador’ de Santiago Posteguillo i llibres infantils

L’Eulàlia de la llibreria Perutxo destaca que aquest any no hi ha un llibre mediàtic que es vengui molt per sobre de la resta, això deixa les opcions molt obertes. Eulàlia ha remarcat que hi ha moltes persones que ja tenen clar el llibre que volen però hi ha moltes altres que es deixen aconsellar. Pel que fa a literatura infantil destaquen els llibres de Geronimo Stilton i “el llibre juvenil per excel•lència” d’aquest any, ‘Els jocs de la fam’.

Activitats a la plaça Pius XII

Santa Eulàlia també celebra intensament la diada de Sant Jordi i ho fa amb un seguit d’activitats que es concentren a la plaça Pius XII, organitzades per l’Associació de Comerciants, la biblioteca i el centre cultural del barri.

Els comerços regalaran llibres als seus clients i també hi haurà la possibilitat de implicar-se en la compra solidària de llibres i en un mercat d’intercanvi. Els diners que s’aconsegueixin es destinaran a la Fundació Engrunes, que atén persones en situació de risc d’exclusió social, i al Banc d’Aliments.

A la tarda es faran diverses activitats lúdiques adreçades principalment a la canalla, com els tallers d’elaboració de punts de llibre i roses de paper i una gimcana de dibuixos fets per infants de diversos centres educatius del barri.

Mireia López, presidenta de l’Associació de Comerciants de Santa Eulàlia, ha explicat que en una data tant especial com Sant Jordi han promogut la implicació del barri, mentre que Coral Prieto, directora de la biblioteca de Santa Eulalia, ha animat la gent a participar en l’espai d’intercanvi i en la compra de llibres solidaris perquè, malgrat la crisi, hi ha alternatives creatives per regalar llibres.

Per la seva banda, la regidora de Santa Eulàlia, Mari Ángeles Sariñena, s’ha felicitat que el teixit associatiu del barri s’hagi engrescat perquè Sant Jordi sigui un dia especial.

Biblioteca Can Sumarro

Els jardins de Can Sumarro s’obren avui per acollir la III Trobada de cavallers, dracs i princeses que organitza la Biblioteca. A partir de les 18h la canalla podrà reviure, en boca dels conta contes, tot d’històries sobre princeses i cavallers i, sent avui el dia de Sant Jordi, els dracs jugaran un paper molt important. Els assistents poden anar vestits com els protagonistes dels contes.
 

Imprimir