• Crònica del dissabte de Festes de Primavera
  • Crònica del dissabte de Festes de Primavera
  • Crònica del dissabte de Festes de Primavera
  • Crònica del dissabte de Festes de Primavera
  • Crònica del dissabte de Festes de Primavera

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 22. 04. 2012

Crònica del dissabte de Festes de Primavera

De la Festa al Parc al correfoc infantil, passant pel Fabulari i el concert de La Farga

Dissabte de Festes de Primavera. 11 del matí. Els més matiners, els nens, ja són al carrer per gaudir de les activitats. A la Rambla de la Marina, encara no s'ha acabat d'instal·lar l'espai lúdic de les forces de seguretat i ja hi ha alguns nens que s'ho miren i fan cua. És una de les activitats d'èxit entre els més petits: fer el circuit de seguretat vial en bicicleta; pujar al camió de bombers i fer sonar la sirena i, l'activitat estrella: anar de paquet en una moto de la Guàrdia Urbana, amb casc, és clar.

Poc després comença una altra de les activitats infantils amb més tradició a la ciutat. Es tracta de la Festa al Parc, que organitza el Consell de l'Esplai a Can Buxeres. Hi ha tallers, música, jocs i, com sempre, molta gent. Com sempre l'activitat preferida pels infants és el taller de maquillatge, és el que sempre té més cua. Enguany han triomfat els maquillatges de papallones i Spiderman.

Aprofitant que estem al Parc visitem el seu Palauet neoclàssic, una joia arquitectònica de la ciutat que fa jornada de portes obertes per Festes de Primavera. Dissabte han passat per aquest palauet 600 persones.

També ha obert les seves portes l'edifici Consistorial i les famílies han passejat per l'ala noble. En total 500 persones.

Entre activitat i activitat aprofitem per fer una ullada a les paradetes de la Rambla Just Oliveras. Roba, bijueria, llibres (comencem a pensar en el més addient per Sant Jordi) i aliments artesanals. Es difícil passar de llarg amb la intensa olor dels formatges...

Si aconseguim que els més petits marxin de les atraccions de fira de la Rambla de la Marina, podem entrar a Ca n'Arús (un altre edifici històric de la ciutat). Allà es troben els cartells que han participat en el concurs de cartells de les Festes de Primavera. I al jardí, un altre clàssic: la mostra de bonsais. Es poden cotemplar oms, magreners, ginebrers, oliveres, figueres. Hi ha taller per als més petits i també bonsais per comprar. N'hi ha de tots els preus. Des de 500 a 20 euros.

Després de la pausa per dinar, arriben les activitats de cultura tradicional amb el Fabulari. Les entitats que participen a les festes s'apleguen a la plaça de l'Ajuntament i des d'allà comencen el cercavila per la Rambla Just Oliveras. Hi ha gegants i capgrossos i les bèsties de foc (sense foc, encara).

Dins del Barradas, a la mateixa hora, la gent gran gaudeix de la desfilada de bestits de paper (ningú diria que són de paper). No és per ser reiteratiu, però és un altre clàssic.

El Fabulari arriba a la plaça de l'Ajuntament, ballada final, petita mostra de les bèsties de foc (ara sí, amb foc) i s'obre la Porta de l'Infern entre petards i espurnes. Comença així el correfoc infantil. Les colles de la ciutat encenen les seves maces, acompanyats pels cors de tabals.

Les espurnes i el fum omplen la plaça de l'Ajuntament a l'hora que el cel comença a posar-se gris. Déu minuts després, comença a ploure. És una pluja lleu i els petits diables no estan disposats a deixar l'activitat “per quatre gotes”. Un dels caps de colla els recorda que vagin a compte, que el terra rellisca. No es poden fer bestieses. El moment més intens, quan el correfoc passa per l'estret carrer Xipreret.

Després de poc més d'una hora de petar i fer sonar els tabals, el correfoc torna a la plaça de l'Ajuntament. La pluja (i el partit del Barça) han fet estralls i hi ha poqueta gent esperant l'arribada dels petits diables. Tabalada final i recollida general.

Però no s'acaba aquí la festa de dissabte. Mentre Godoy participa en el Festival de l'Humor al Barradas, a La Farga toca el grup barceloní Love of Lesbian. Ja havien actuat en altres ocasions a L'Hospitalet, però és la primera que són els protagonistes d'una de les nits de La Farga.

Hi ha uns 2.500 assistents. El concert comença fluixet. El grup acaba d'enregistrar un disc que encara no es troba a la venda. Ha penjat algunes cançons a internet i els seguidors més fidels (es troben a les primeres files) ja se les saben. Però el públic general espera els temes clàssics. I és clar, arriben: 'El club de fans de John Boy', 'Allí donde solíamos gritar' o 'Segundo asalto'. El públic balla i canta les cançons mentre fa fotos i enregistra amb els seus mòbils les cançons preferides.

I així, combinant cançons noves i d'altres de les exitoses arriba el final del concert (és més de la 1 de la matinada).

Ha acabat la jornada festiva de dissabte. Cal descansar, que diumenge ve farcit d'activitats interessants.

Imprimir