• Amaral combina nous i antics temes i satisfà a un públic estusiasta a La Farga
  • Amaral combina nous i antics temes i satisfà a un públic estusiasta a La Farga

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 21. 04. 2012

Amaral combina nous i antics temes i satisfà a un públic estusiasta a La Farga

Jazz amb Manel Camp i Llibert Fortuny

Les actuacions de les Festes de Primavera comencen a multiplicar-se. Si dijous començava el Festival de l'Humor, divendres es va donar el tret de sortida dels concerts.

La Farga va acollir un dels més multitudinaris: Amaral. El Barradas un altre de petit format: jazz amb Llibert Fortuny i Manel Camp.

'Hacia lo salvaje' va donar el tret de sortida a gairebé dues hores de concert, on no hi van faltar totes les cançons de l’últim treball. Però Eva Amaral i Juan Aguirre, components de la banda, també van reservar un espai pels més nostàlgics que van poder rememorar les cançons més emblemàtiques. 'Días de verano', 'Revolución' i 'Como hablar', van fer vibrar al públic assistent.

En tot moment, Amaral va desfermar una gran energia damunt de l’escenari de La Farga que va transmetre en cadascuna de les cançons que va interpretar. Prova d’això, és que el públic no va parar de cantar i ballar a ritme de 'Antártida', 'Como un martillo en la pared', 'Hoy es el principio del final' i 'Van como locos'. També va haver-hi moments íntims amb cançons com 'Olvido', 'Riazor' i 'Robin Hood', però sens dubte una de les cançons més esperades i que va fer embogir al públic va ser 'Cuando suba la marea'. Amb ella, Amaral va donar per finalitzat el concert. 

'Populina', versions lliures a ritme de jazz de cançons populars catalanes

L'Auditori Barradas va acollir l'espectacle, també divendres, 'Populina', un espectacle de jazz a càrrec del saxofonista Llibert Fortuny i el pianista Manel Camp.

El concert, que va omplir l'auditori, va combinar la solvència i la veterania del pianista amb la genialitat del saxofonista, un nou valor cada dop més consolidat del jazz català.

L'espectacle, 'Populina' parteix de la melodia de cançons populars catalanes. Els dos músics les reinterpreten en clau de jazz, deconstruint-les i tornant-les a compondre a partir d'improvitzacions. “Cada cançó, saps on comença, però no on acabarà”, va explicar Manel Camp.

El repertori es eclèctic, amb temes com 'El testament d'Amèlia', 'L'hereu Riera', 'El noi de la mare' o 'Paraules d'amor'.

Públic es va mostrar entusiasta. Fins i tot, va fer coros a petició dels artistes, que després els van premiar amb bisos i amb el sorteig de CD'x entre els assistents.

També va haver-hi espai per a les curiositats. Llibert Fortuny, a més dels seus saxos, va tocar un instrument de vent electrònic que, segons ell, s'havia fabricat la NASA i que permet sintetitzar i samplejar el so de múltiples instruments i també la veu humana.

Imprimir