Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia societat 22. 04. 2012

Majestuosa nit del foc com a colofó de les Festes

A partir de les 20.30h, tabalada, correfoc, espectacle teatral i focs d'artifici

Com és tradició el foc serà l'encarregat de posar el punt i final al programa d'activitats de les Festes de Primavera. La nit del foc començarà a les 20.30h amb la concentració de colles de diables i acabarà vora la mitja nit amb el castell de focs d'artifici. Entremig, ens espera una sonora tabalada, el correfoc i un vistós espectacle teatral.

Les colles de diables de L’Hospitalet seran les protagonistes de tancar els actes de les Festes de Primavera d’enguany omplint els carrers d’espurnes de foc al compàs dels tabals. La concentració dels diables serà a partir de les 20.30h a la rambla de Just Oliveras amb Josep Tarradellas i a partir de les 21h tenen previst iniciar la cercavila rambla avall fins a la plaça de l'Ajuntament a través del carrer Major fent sonar els tabals tant com puguin.

Han confirmat la seva participació les colles: Diables de Bellvitge, Diables i diableses de la Florida, Skamot diabòlic de Santa Eulàlia, Diables de l’hospitalet, Folcat diabòlic, Kabra de l’H,Drakadables i Fills de la Flama. Precisament, Marcel Ferrer, tabaler de l'entitat Fills de la Flama, ha explicat a través dels micròfons de Ràdio L'Hospitalet que tots els tabals tocaran un mateix ritme. "Això és una novetat i es persegueix que totes les entitats de diables toquin igual durant aquesta tabalada", diu.

Un cop a la plaça de la Vila convidaran tothom a sumar-se al correfoc que discurrirà a partir de les 21.30h pels carrers de Tecla Sala, de Joan Pallarès, de Xipreret, de Barcelona, plaça de la Remonta, Major i de nou, plaça de l’Ajuntament. Vicki Cuberta, vicepresidenta de Fills de la Flama, ha animat tothom a jugar amb el foc dins el Correfoc, "això sí, protegits i respectant les mesures de seguretat que l'organització recomana", diu.

Tot seguit, a la plaça de la vila també, la prestigiosa Companyia Xarxa Teatre vinguda expressament de Villareal, representarà un espectacle impressionant per la seva força, el seu ritme, el seu colorit i la seva vitalitat, on el foc, la pirotècnia, les llums i la percussió s’apoderaran de l'espai públic. L'hora d'inici de l'espectacle serà les 22.30h aproximadament.

Vora les 23h és previst que la nit de foc finalitzi amb el tradicional castell de focs d'artifici, que posa punt i final al programa d'actes de les Festes de Primavera. La jornada del dia 23 es dedicarà a remmemorar la tradició de la diada de Sant Jordi.

Consells per seguir el Correfoc
Tota prudència és poca si voleu seguir el Correfoc de ben a prop. Recordeu sempre aquests consells:
Per participar en el correfoc cal portar roba de cotó, coll tancat, màniga llarga, mocador de coll, barret, calçat flexible, lleuger i tancat, i taps a les orelles. No s’ha de llençar aigua al llarg del recorregut, ja que la pólvora és imprevisible, ni situar els infants a les primeres files. Tampoc no s’hi han d’aparcar vehicles, i en tot moment s’han de seguir les indicacions del servei d’ordre.

Tot el públic participant en els actes del correfoc és respon- sable en primer i en únic terme dels accidents que hi puguin succeir. Els organitzadors aconsellen que no hi participin les persones que no puguin complir les mesures de seguretat adoptades.

Es recomana que s’abaixin les persianes dels establiments i habitatges situats al llarg del recorregut del correfoc; si no és possible, cal que se’n cobreixin els aparadors i les finestres.

 

Imprimir