Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 21. 04. 2012

Les bèsties fantàstiques del Fabulari arriben a la ciutat

Passejada de les colles a partir de les 18 hores

El Fabulari, la concentració de comparses i bèsties fantàstiques amb gegants i capgrossos, és una de les activitats que mai falta en el programa de Festes de Primavera. Serà a partir de les 18 hores.

Les colles participants faran una passejada pel carrer d’Enric Prat de la Riba, la rambla Just Oliveras, el carrer Barcelona, la plaça de la Remunta, el carrer Major i la plaça de l’Ajuntament.

Les colles participants són: Gegants AMPA Mare de Déu del Carme, Gegants de Bellvitge, Capgrossos Ciutat Comtal, Capgrossos Florida, Gegant Titonyetes, Gegants del Poble Nou, Gegants de la Roca del Vallès, Gegants de la Llagosta, Gegants de Sant Vicenç dels Horts, Gegants de Logronyo, Gegant de Tafalla, Bardoada de Piñal Novo (Portugal), Canó de Les Gorges, Gegants de Sant Jaume, Skamot L’Eulàlio, l’Heura de la Florida, la Rata de Bellvitge, Drac dels Monjos, la Bèstia de Parets, la Porca de Sant Antoni, Ferafoc de Sant Quintí de Mediona, Patufet Sant Jordi i el grup de percussió Els Cornuts.

Dels participants destaquen dos grups de fora de Catalunya: els gegants de Logronyo i el grup de percussió portuguès Bardoada de Pinhal Novo, convidats per l’entitat Drac d’Or, organitzadora del Fabulari. Drac d’Or és padrí dels gegants portuguesos i està agermanada amb el grup de Logronyo.

Al Fabulari es barregen els gegants i els capgrossos amb les bèsties fantàstiques i, conjuntament, fan una primera part de l’activitat. Ramón López, director de Drac d’Or, explica en una entrevista per al programa Mirador de Ràdio L’Hospitalet, que la primera part de l’espectacle és un recorregut d’exhibició. En primer lloc desfilen els gegants seguides de les bèsties sense foc.

La segona part, ja de camí de tornada a l’Ajuntament, els gegants baixen pel carrer de l’Església i el bestiari continua fins a la plaça de la Remunta. Això és així perquè els gegants ‘ballin’ a l’Ajuntament i es retirin i la resta de comparses, que venen des de la Remunta, encenguin el foc.

Diumenge al matí (9.30 hores) se celebrarà la XXIII Trobada de gegants amb la participació de 22 grups que exhibiran prop de 60 gegants. Aquest esdeveniment servirà per celebrar el 50è aniversari dels gegants grecs de la ciutat, el Roc i l’Eulàlia. A partir d’aquest dia i fins a l’11 de setembre seran els gegants que custodiaran l’Ajuntament.
 

Imprimir