Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 19. 04. 2012

El rei Joan Carles-Toni Albà pronunciarà el pregó de les Festes de Primavera

A partir de les 20h, en directe per Ràdio L'Hospitalet

El pregó de l’actor i humorista Toni Albà donarà el tret de sortida de les Festes de Primavera 2012. A les 20 hores, Albà apareixerà al balcó de l’Ajuntament caracteritzat d’un dels personatges que paròdia a l’espai Polònia de TV3: el rei Joan Carles. Aquest serà un pregó que, de ben segur, aixeca expectació davant dels últims esdeveniments protagonitzats per la Casa Reial. 

El pregoner Toni Albà farà una recreació del rei Joan Carles en clau d’humor. Segons el mateix actor, el seu objectiu és que els hospitalencs passin una bona estona. L’actor ha reconegut que amb les darreres polèmiques del monarca espanyol, material per fer el pregó no li faltarà: “Si que hi ha material, sembla que els tinguem en nòmica, que treballin per nosaltres”.

En una entrevista al programa Tots els matins de Ràdio L’Hospitalet, Albà no ha volgut desvetllar les línies generals del pregó, tot ha de ser una sorpresa, però la cacera a Botsuana i la petició pública de perdó per part del Rei, de ben segur que ho sortirà.

Toni Albà ha dit que li fa molta “il•lusió” fer el pregó de les Festes de Primavera perquè “és un municipi gegant a on tinc molts amics”. Ha afegit que “L’Hospitalet és una ciutat que es mereix molt perquè té una república independent a l’altre banda de la Granvia de la qual no direm el nom”.

Toni Albà interpreta el paper del rei Joan Carles des del 2002. Va ser un dels primers en fer una paròdia del monarca quan, afirma, “encara això era un tema tabú”.

És un actor sempre present als programes de TV3 Crackòvia i Polònia on interpreta diversos personatges: Carles Rexach, Mourinho, el papa Benet XVI i, sobretot, el rei Joan Carles. Albà explica com construeix els personatges: “Intento trobar la part còmica a tots, tot i que alguns tinguin una vessant fosca, i fugir de la pura imitació per transformar el personatge en una paròdia per fer-lo divertit, perquè alguns dels personatges que imito són molt avorrits”.

El pregó es podrà seguir en directe, a partir de les 20h, a Ràdio L’Hospitalet.

Toc d’inici

Finalitzat el pregó, es donarà pas al Toc d’inici, una mostra dels elements més populars i tradicionals de la festa al carrer, amb l’exhibició de les entitats de la ciutat en l’àmbit de la cultura popular i tradicional, com ara els gegants, els sardanistes, els castellers i els diables.

Aquest any l’Escola de Música serà l’encarregada d’animar el cercavila que protagonitzaran el bestiari i els capgrossos de la ciutat, cap a les 20.30 hores, que anirà des de dalt de la rambla Just Oliveras fins a la plaça de l’Ajuntament. Un cop aquí, una orquestra formada per a l’ocasió, i integrada per músics de diferents entitats culturals de L’Hospitalet, interpretaran per primera vegada ‘El ball de la balsa’, una peça musical medieval de L’Hospitalet que Joan Amades va recollir al seu Costumari Català.

“Volem que aquest tema sigui a partir d’ara la música oficial del Toc d’inici”, ha explicat la directora de l’escola de Música, Núria Sempere. També hi ha la voluntat que l’orquestra que s’ha format (un grup de ministrils) es consolidi per retrobar-se cada any per interpretar la peça del Toc d’inici.

L’Agenda cultural de L’Hospitalet, disponible en 'app' per a Android

El programa de Festes de Primavera és disponible en la nova aplicació per a dispositius tipus smartphone i tauletes tàctils que l’Ajuntament ha dissenyat i desenvolupat per donar difusió de l’agenda cultural de la Ciutat.

Aquesta app mòbil mostra els continguts actualitzats en temps real i els equipaments que acullen les activitats programades. De moment, l’app només és operativa en el sistema Android –per mitjà de Google Play-, tot i que properament també ho serà en Blackberry i Apple (Iphone/Ipad).

La base de l’aplicació és que sigui pràctica per a les persones interessades en les activitats culturals que s’organitzen a la ciutat i, alhora, de fàcil i ràpida navegació.

Així, l’aplicació mostra en la pantalla principal un menú d’icones amb els diferents tipus d’activitats de l’agenda cultural: teatre, cinema, música, exposicions, biblioteques... Temporalment, també dóna accés al programa de Festes de Primavera.

Prement sobre les icones de la pantalla tàctil es despleguen tots els actes de cada secció, amb la informació del nom, data, lloc, categoria, contingut i material audiovisual dels diferents esdeveniments. Com a complement de tota aquesta informació, l’opció “Veure en el mapa” activa un plànol amb el geoposicionament dels actes de l’agenda (localització de l’equipament en Google Maps) i la possibilitat de traçar la ruta per arribar-hi.

El programa d’activitats de les Festes de Primavera 2012 també es pot descarregar en els telèfons mòbils i altres dispositius amb accés a Internet, gràcies a la incorporació d’un codi QR en els programes de mà i els cartells informatius de la festa.

 

Imprimir