• Amaral, en concert, un dels plats forts de les Festes

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 20. 04. 2012

Amaral, en concert, un dels plats forts de les Festes

Nova sessió del Festival de l'humor amb Berto Romero

El consagrat duet de pop espanyol Amaral presenta aquesta nit a La Farga el seu darrer treball. És el primers dels concerts multitudinaris previstos dins el programa de Festes de Primavera 2012. Manel Camp & Llibert Fortuny al Barradas i Canteca de Macao a la Salamandra són altres de les actuacions previstes aquest divendres. També avui, continua el Festival de l'Humor amb Berto Romero i Toni Cano.

Amaral, una de les bandes més populars del panorama musical espanyol, després d’enlluernar tothom amb el seu últim àlbum Hacia lo salvaje, protagonitzarà aquesta nit a La Farga el primer concert de les Festes de Primavera de L’Hospitalet. Aquest concert serà l’autèntica posada de llarg a Catalunya d'Eva Amaral i de Juan Aguirre per presentar el seu sisè àlbum que van editar el 2011. El grup teloner que els acompanyarà serà Cyan.

Després de mesos de gira, Eva Amaral confesa, segons una entrevista que es pot llegir a través de la seva web, que "em sento molt identificada amb les cançons d'aquest nou disc, sento que reflecteixen el moment en el qual van ser creades i el moment en el qual Juan i jo ens hi trobem. El públic sintonitza molt bé amb elles i és molt emocionant".

El concert començarà a les 22.15h. Previament, a les 21.30h actuarà Cyan, grup que ha acompanyat Amaral en altres ocasions i que avui presentarà a La Farga el seu àlbum Historias para no romperse. Segons la crítica, Cyan està emergint amb força com una alternativa indie de l'alçada de Vetusta Morla o Lori Meyers.

Més música

L'Auditori Barradas de la Rambla Just Oliveres i els locals de la Salamandra 1 i 2, a l'avinguda del Carrilet, seran també epicentre de les Festes de Primavera aquest divendres nit.

Al Barradas, a les 21.30h, actua el duet Manel Camp i Llibert Fortuny, amb el seu espectacle Populina. Aquesta és una de les comandites més aconseguides del jazz català de la darrera dècada: la trobada entre un gentleman del piano, Manel Camp, i un extravertit del saxòfon, Llibert Fortuny. Durant anys, i per tots els racons possibles, han passejat plegats el seu espectacle Mozart en jazz. Ara, després d’assaborir l’èxit d’aquesta empresa original, tornen a pujar a l’escenari per oferir-nos un repertori nou amb cançons de sempre. Un exercici de comunicació, sensibilitat i complicitat entre dos músics de diferents generacions que comparteixen el gust per la música.

A la Salamandra 1 (av. del Carrilet, 235), actuen a partir de les 22h, Canteca de Macao acompanyats de Santo Machango. Canteca de Macao, banda de tons llatins i flamencs, de reggae i de jazz, de rock i sons mediterranis, torna als escenaris amb més força i solidesa que mai, presentant el seu nou treball Nunca es tarde. Una revisió madura i cuidada del seu estil que en directe estarà carregada de la seva energia inconfusible.

A la mateixa hora, però a la Salamandra 2 (av. Carrilet, 305) actuarànLos Chikos del Maíz amb els teloners Humor negro i Lágrimas de sangre. Los Chikos del Maiz, fan de la incorrecció política la seva bandera i del hip hop combatiu i militant la seva senyal d’identitat. Aquest grup valencià és considerat el referent més destacat del hip-hop polític espanyol, un estil que concebeixen com una eina de transformació social.

Continua el Festival de l'Humor

Berto Romero, a partir de les 21h al Teatre Joventut, serà la segona actuació del Primer Festival de L'Humor, que es va iniciar ahir dijous. Avui, la companyia El Cansancio presenta La apoteosis necia: un show còmic que desplega l’inconfusible i personal humor de Berto Romero amb 90 minuts de monòlegs i cançons que segueixen la trajectòria d’un personatge i les seves desgràcies.

En un altre punt de la ciutat, el bar L’Oncle Jack (c. de les Roselles, 32), a partir de les 23h, i també dintre de la programació del Festival de L’Humor actuarà Toni Cano, polifacètic artista de l’impossible, còmic, reporter i un munt de coses més. L'entrada és lliure ilimitada a l'aforament del local.

Consulteu els punts de venda d'entrades de cada espectacle a través de l'Especial Festes de Primavera 2012.

Imprimir