Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 22. 04. 2012

La jornada castellera de les Festes permetrà veure castells de fins a nou pisos

Organitzada a les 13h. per la Colla Jove de L'Hospitalet

La Colla Jove de L’Hospitalet participa aquest diumenge en els actes de les Festes de Primavera organitzant una jornada castellera a la plaça de l’Ajuntament. Hi prendran part la colla hospitalenca i els Minyons de Terrassa.

La Colla Jove està intentant arribar ser una colla de set, és a dir, que aixequi i descarregui castells de fins a set pisos d’alçada. Cada pis d’alçada suposa tenir una vintena més de persones assegurant a la base. En la jornada de diumenge, la Jove aixecarà castells de sis. Per la seva banda, els Minyons de Terrassa han arribat a descarregar castells de fins a nou pisos.

La jornada castellera d’aquest diumenge tindrà lloc a les 13h. a la plaça de l’Ajuntament. Serà la segona actuació de la Colla Jove en aquestes festes ja que dijous van participar també en el Toc d’Inici aixecant alguns pilars per complementar l’acte. 

La Colla Jove té actualment entre 50 i 60 socis, amb una mitjana d’edat que voreja els 35 anys, però on s’admet a tothom que tingui interès pel món casteller. De fet, la colla es vol rellançar per captar més socis participants i per això ha començat a planificar dues iniciatives, entrenaments a l’aire lliure pels barris i, també, càstings d’anxanetes. Les dues iniciatives volen donar a conèixer aquesta tradició catalana i atreure la gent perquè participi, ja sigui pujant castells o ajudant en l’estructura de la colla.

La seu de la Colla Jove assaja els divendres a l’Escola Frederic Mistral (c. de la Arquitectura, 10, amb entrada per la Granvia), entre les 20 i les 23h.
 

Imprimir