• Albert Pera guanya el primer premi del 15è Certamen Andreu Trias de Poesia
  • Albert Pera guanya el primer premi del 15è Certamen Andreu Trias de Poesia
  • Albert Pera guanya el primer premi del 15è Certamen Andreu Trias de Poesia

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia entitats 05. 03. 2012

Albert Pera guanya el primer premi del 15è Certamen Andreu Trias de Poesia

Es van presentar un total de 112 obres

Albert Pera, de 83 anys i veí de Mataró, ha estat el guanyador de la 15ena edició del Certamen Poètic Andreu Trias amb el poema ‘Harmonia’. És un poema sobre el pas del temps, de gran sensibilitat i de gran qualitat pel que fa a la mètrica.

Salvador Valiente, amb ‘El pont del batec del temps”, va aconseguir el segon premi. Valiente es d’Esplugues, és professor a l’institut Mercè Rodoreda i va guanyar el certamen fa dos anys.

A la categoria infantil, els guanyadors són dos alumnes de l’escola Pont de la Cadena Molins de Rei: el primer premi ha estat per Martín Soto amb ‘Ella’; i el segon premi se l’ha endut Pau Gual amb ‘Un petit punt blau’.

A Juvenil A, Marina Colominas, de l’Institut Josep Pla de Barcelona ha aconseguir el primer premi amb ‘Retorn a casa’; i el segon ha estat per Jeily Pérez, de l’institut Vilumara, amb ‘Postal de Nadal’.

A Juvenil B, el primer premi ha estat per a Héctor Leal, amb ‘Assassins d’amor’; i el segon premi l’ha aconseguit Aida Domingo amb ‘Et regalo’ (dels instituts Vilumara i Mercè d’instituts de L’Hospitalet, respectivament).

El lliurament dels premis es va realitzar dissabte al Teatre del Centre Catòlic amb un espectacle de dansa teatralitzada, a càrrec del grup hospitalenc Plaudite. També es va comptar amb la presència de l’actriu i poetessa Estel Solé, que va llegir els poemes guanyadors. Per commemorar la quinzena edició, Estel Solé també va llegir alguns dels poemes guanyadors en altres edicions. La periodista Elisabet Carnicer, va presentar l’acte.

Enguany s’han rebut 112 obres en les diferents categories (des dels 12 anys fins a adults).

El Certamen Poètic Andreu Trias és una iniciativa del grup Verba de Poesia del Centre Catòlic. Al llarg d’aquest quinze anys d’existència s’hi ha presentat més de 1.800 poemes.

La coordinadora del certamen, Anna González, ha assenyalat que estan molt satisfets de la participació que han tingut en aquesta nova edició, encara que enguany hi hagut una davallada en la presentació de poemes per part de les escoles de la ciutat.

Per l’any que ve esperen que les escoles de la ciutat s’impliquin més en el projecte.

Imprimir