• El Modernisme a L'H de la mà de la fotògrafa Gloria Fernández
  • El Modernisme a L'H de la mà de la fotògrafa Gloria Fernández
  • El Modernisme a L'H de la mà de la fotògrafa Gloria Fernández

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 03. 03. 2012

El Modernisme a L'H de la mà de la fotògrafa Gloria Fernández

A l'Auditori Barradas

Fotografia i pintura, Gloria Fernández i Paco Anglada són els protagonistes de l’exposició que es pot visitar a l’Auditori Barradas titulada ‘Modernisme i Informalisme a L'Hospitalet’. És una exposició que documenta l’empremta que el Modernisme ha deixat a la ciutat concebuda com un homenatge a Gloria Fernández, que va morir fa quatre anys. 

Les fotografies de Gloria Fernández documenten la petjada del Modernisme a L’Hospitalet. La seva empremta civil és molt amplia i, en aquesta exposició, es concentra en els barris de Santa Eulàlia i Sant Josep.

Paco Anglada, ha preparat aquesta exposició com un homenatge a la seva companya Gloria Fernández, “és un homenatge a la seva feina però també vol fer un servei, un servei als estudiants perquè puguin endinsar-se en els estudis del modernisme a través de les seves fotografies”.

L’exposició té una important càrrega emotiva i mostra també la feina conjunta dels dos artistes, el treball que van fer Paco Anglada i Gloria Fernández durant el temps que van conviure junts. Així també es pot veure el treball de Paco Anglada que defineix com “un informalisme nascut de la transformació de l’art abstracte nordamericà a l’europeu, amb clares influències de l’escola catalana i amb una referència molt propera a Albert Rafols Casamada”. Anglada afegeix que el seu llenguatge pictòric “neix de la transformació sensual i figurativa de la natura i del paisatge urbà”.

La mostra Modernisme i Informalisme a L'Hospitalet es pot visitar a l'Auditori Barradas fins al 4 d'abril.
 

Imprimir